Praktijkverhalen

Header afbeelding
Samen aan de slag! Het Succesverhaal van de Banenmarkt in Drachten

Dit voorjaar vond  in De Lawei in Drachten een uitzonderlijk succesvolle banenmarkt plaats. Met 75 bedrijven en meer dan 700 bezoekers overtrof het evenement alle verwachtingen.

Lees meer
Van trainer in callcenter naar hovenier

Janny Smeenge (60) werkte jarenlang als trainer bij een callcenterbedrijf, tot ze werd ontslagen na een reorganisatie. Nu is ze assistent-hovenier bij Van Tuinen Tuinservice in Friesland, na een omscholingstraject voor zij-instromers.

Lees meer
Succes moet je vieren

Op 11 april 2024 kreeg Emma Jonkman haar praktijkverklaring uitgereikt. En dat is heel bijzonder, want er was een tijd dat zij niets van school wilde weten.

Lees meer
Wat je geeft, krijg je terug

Nurriddin Abdulmajeed werkt bij Medipoint, de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. In de werkplaats is hij verantwoordelijk voor het controleren en reinigen van rolstoelen en andere hulpmiddelen.

Lees meer
praktijkverhaal
Een “beperking” is geen belemmering

Het gaat erom dat iedereen hoort dat een “beperking” geen belemmering hoeft te zijn. Niet voor een werknemer en niet voor een werkgever.

Lees meer
Werelden van kaas en zorg ontmoeten elkaar

Bij Kaasboer Siebren in Idskenhuizen komen de werelden van kaas en zorg bij elkaar. Een inspirerend verhaal, ontstaan uit een moeilijke keuze.

Lees meer
Hoe win je een aanbesteding?

“Bedrijven doen veel te ingewikkeld over Social Return. Alsof de overheid ze allemaal eisen en regels oplegt.

Lees meer
Persoonlijke zorg op een bijzonder moment

Sanne Faber wist als kind al dat ze in de kraamzorg wilde werken. “Dat hele proces van zwanger worden en hoe zo’n kindje groeit in de buik, dat vond ik altijd erg interessant.

Lees meer
Geknipt voor de zorg

Korrie Holterman is facilitair medewerker in het Medisch Centrum Leeuwarden. Ze vertelt enthousiast over haar werk, dat ze sinds vijf weken doet.

Lees meer
Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Technopark Heerenveen

Ooit gehoord van een verpleegkundige die kant en klare trappen timmert? Of een chef kruidenierswaren die kozijnen freest?

Lees meer
Houtskeletbouwspecialist De Mar

De Mar en WSP Fryslân Werkt! zijn samen een waardevol initiatief gestart waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit de bijstand of een WW-uitkering, een nieuwe kans op werk krijgen.

Lees meer
Van Beets Boom en Groen

“Ik werk veel samen met partners zoals speciaal onderwijs, het UWV en diverse gemeentes”, vertelt Meine. “Zij dragen jongeren aan en samen stippelen we een traject voor hen uit.

Lees meer
Mannen van Staal

“Soms komt er iets op je pad dat je niet kunt negeren”, zegt Lize Bakker uit Franeker. Als mede-eigenaar van Mannen van Staal in Leeuwarden, krijgt ze regelmatig groepen scholieren op bezoek voor een rondleiding.

Lees meer
Koopmans en Zwart elektrotechniek

Op industrieterrein De Hemrik in Leeuwarden staat een loods als vele andere. Aan de buitenkant is het niet te zien, maar hier worden hoogwaardige schakel- en besturingssystemen gemaakt voor projecten over de hele wereld.

Lees meer
Grand Café De Pleats

In ‘De Pleats’ werken zo’n 50 mensen (23fte) waaronder ook 8 met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar liever spreekt Geesje van andersdenkenden, of nóg liever benoemt ze het helemaal niet.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer
K_Dekker Bouw & Infra

Het plan voor het vernieuwde stationsgebied van Leeuwarden werd in februari 2015 gepresenteerd. De doelstelling was duidelijk: het stationsgebied in Leeuwarden wordt een hoogwaardige entree van de stad en de functie als hét openbaar vervoer knooppunt in Fryslân verbetert sterk.

Lees meer
G&G Security

Bij een reorganisatie van zorggroep Alliade raakte Jannie Bron haar baan als administratief medewerker kwijt. Er was een economische crisis, de administratieve vijver zat overvol en bij bijna 50-er Jannie hielp de leeftijd ook niet mee.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
Gemeente De Fryske Marren

Als topstudent mocht Andy King met een beurs een accountantsstudie volgen in Venezuela om na het succesvol voltooien daarvan als controller aan de slag te gaan op zijn geboorte-eiland Curaçao.

Lees meer
Ga naar de inhoud