Aan de slag

Regelingen

Met verschillende regelingen en subsidies, medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds, stimuleren we werkgevers om inclusief te ondernemen. Oftewel, om iemand aan te nemen die nu werkloos is of die bijgeschoold moet worden. Dit kan voor extra kosten zorgen. Door het wegnemen van (een deel van) deze kosten willen we het werkgevers makkelijker maken om open te staan voor deze groep werknemers.

 

Wij onderzoeken welke regelingen het beste bij jou passen en helpen je met de aanvraag hiervan. Hieronder vind je alle regelingen.

Werkgever
Werknemer
Loonkostenvoordeel

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Werkvoucher

Je hebt recht op de werkvoucher, wanneer je een medewerker in dienst neemt die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Dit is een vergoeding ter waarde van €2000.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Werkplekaanpassing

Voor de extra kosten die je voor werkplekaanpassingen maakt, kun je een vergoeding aanvragen. Denk hierbij aan een aangepast toilet of andere aanpassing op de werkvloer.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Proefplaatsing

Bij een proefplaatsing werkt een werknemer maximaal twee maanden bij je op proef met behoud van de uitkering. Op deze manier kunnen jullie beide beoordelen of de werknemer het werk aan kan.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Loonkostensubsidie

Loonkostensubiedie kan je aanvragen wanneer je werknemer niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen. De vergoeding is verschil tussen de loonwaarde en het minimumloon.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Lage-inkomensvoordeel

Het lage-inkomensvoordeel is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers met werknemers met een laag inkomen. Deze regeling verlaagt de loonkosten en stimuleert de werkgever.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Jongerenvoucher

Het aannemen van kwetsbare jongeren die de nodige begeleiding nodig hebben kan voor extra kosten zorgen. Daarom is de jongerenvoucher beschikbaar voor kleinere werkgevers die deze jongeren een werkplek bieden.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Jobcoaching

Met deze regeling kun je een jobcoach inzetten voor jouw organisatie. Een jobcoach begeleidt een werknemer met een langdurige ziekte of handicap op de werkvloer.

Lees meer

Instrumentengids Dennis

Instrumentengids Dennis geeft in één oogopslag het overzicht in welke regelingen, voorzieningen en instrumenten er nog meer beschikbaar zijn binnen de arbeidsmarktregio Friesland.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met André Eeftink.

Regelingen Praktijkverhalen

Werelden van kaas en zorg ontmoeten elkaar

Bij Kaasboer Siebren in Idskenhuizen komen de werelden van kaas en zorg bij elkaar. Een inspirerend verhaal, ontstaan uit een moeilijke keuze.

Lees meer
Hoe win je een aanbesteding?

“Bedrijven doen veel te ingewikkeld over Social Return. Alsof de overheid ze allemaal eisen en regels oplegt.

Lees meer
Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Houtskeletbouwspecialist De Mar

De Mar en WSP Fryslân Werkt! zijn samen een waardevol initiatief gestart waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit de bijstand of een WW-uitkering, een nieuwe kans op werk krijgen.

Lees meer

Geen nieuws over regelingen missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Heb je een vraag over een van onze regelingen?

We horen graag hoe we je kunnen helpen.

Ga naar de inhoud