Werkgevers

Als werkgever in Friesland kun je bij ons terecht met al je vragen over personeelsbeleid, inclusief ondernemen en de Friese arbeidsmarkt. Samen gaan wij voor én met jou aan de slag om geschikt personeel te vinden en te houden.

Op deze website vind je onder andere een overzicht van de beschikbare (financiële) regelingen, interessante bijeenkomsten en opleidingsmogelijkheden voor nieuwe en zittende werknemers.

Regelingen

De overheid heeft hiervoor verschillende regelingen en subsidies beschikbaar. Wij onderzoeken welke regelingen het beste bij jou passen en helpen je met de aanvraag hiervan.

Bekijk alle regelingen
Werkgever
Werknemer
Loonkostenvoordeel

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Werkvoucher

Je hebt recht op de werkvoucher, wanneer je een medewerker in dienst neemt die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Dit is een vergoeding ter waarde van €2000.

Lees meer
Werkgever
Werknemer
Werkplekaanpassing

Voor de extra kosten die je voor werkplekaanpassingen maakt, kun je een vergoeding aanvragen. Denk hierbij aan een aangepast toilet of andere aanpassing op de werkvloer.

Lees meer
Bekijk alle regelingen

Projecten

Met verschillende projecten zetten wij ons in om werkgevers in Friesland te ondersteunen bij het bieden van werk en het vinden en behouden van personeel. Daarnaast helpen we iedereen die moeite heeft om zelfstandig een baan te vinden en te behouden.

Bekijk alle projecten
Project logo

Het Noorden werkt door

Project logo

Leerwerkloket

Project logo

Social Return

Project logo

Hoofdzaak } Werk

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Agenda items

Samen Sterker – bruggen bouwen tussen generaties op de werkvloer

Een interactieve bijeenkomst over generatieverschillen, met een speciale focus op Generatie Z. Bedoeld voor werkgevers, werknemers en studenten.

Lees meer
Carrousel Zuidoost

Een middag vol inspiratie, kennis en ontmoeten. Door en voor collega’s die werken bij een van onze partners.

Lees meer
BAB & Breakfast

Een ontbijtsessie voor werkgevers om te ervaren wat de meerwaarde is van een BAB-kandidaat voor hun bedrijf.

Lees meer

Inspirerende praktijkverhalen

Op dit moment zijn verschillende organisaties aan de slag met onze projecten. Ook hebben de opleidingen en regelingen voor nieuwe werknemers gezorgd. Wij geven je verschillende succesverhalen uit de praktijk, zodat je een beeld krijgt van wat jij kan doen.

Succes moet je vieren

Op 11 april 2024 kreeg Emma Jonkman haar praktijkverklaring uitgereikt. En dat is heel bijzonder, want er was een tijd dat zij niets van school wilde weten.

Lees meer
Wat je geeft, krijg je terug

Nurriddin Abdulmajeed werkt bij Medipoint, de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. In de werkplaats is hij verantwoordelijk voor het controleren en reinigen van rolstoelen en andere hulpmiddelen.

Lees meer
praktijkverhaal
Een “beperking” is geen belemmering

Het gaat erom dat iedereen hoort dat een “beperking” geen belemmering hoeft te zijn. Niet voor een werknemer en niet voor een werkgever.

Lees meer

Opleidingen

Er zijn veel verschillende opleidingstrajecten die je kunt doen en je kunt je daarnaast ook laten omscholen.

Bekijk alle opleidingen
Zorg en welzijn
Doktersassistent

Een BBL-opleiding van 2 jaar bij Dokterszorg en huisartsenpraktijken in Friesland.

Lees meer
Overig
Zakelijke dienstverlening
Digitale Vaardigheden

Een kort opleidingstraject voor digitale beginners over werken met een pc of laptop, Outlook, Word, Teams en klantbeheer.

Lees meer
Overig
Chauffeursopleiding Vrachtwagen

BBL-opleiding van maximaal 6 maanden tot vrachtwagenchauffeur waarin je theorie en praktijk combineert. Je kunt meteen betaald aan het werk!

Lees meer
Bekijk alle opleidingen

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We horen graag hoe we je kunnen helpen.

Ga naar de inhoud