Jobcoaches

Als jobcoach ondersteun jij Friese inwoners (met of zonder een uitkering) die een steuntje in de rug nodig hebben bij het vinden van passend werk. Denk aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders.

Op deze website vind je onder andere een overzicht van de beschikbare opleidingstrajecten, interessante bijeenkomsten, het laatste nieuws en praktijkverhalen.

Opleidingen

Er zijn veel verschillende opleidingstrajecten die je kunt doen en je kunt je daarnaast ook laten omscholen.

Bekijk alle opleidingen
Overig
Zakelijke dienstverlening
Digitale Vaardigheden

Een kort opleidingstraject voor digitale beginners over werken met een pc of laptop, Outlook, Word, Teams en klantbeheer.

Lees meer
Overig
Chauffeursopleiding Vrachtwagen

BBL-opleiding van maximaal 6 maanden tot vrachtwagenchauffeur waarin je theorie en praktijk combineert. Je kunt meteen betaald aan het werk!

Lees meer
Zakelijke dienstverlening
Medewerker Klantcontactcenter

Kort opleidingstraject tot medewerker in een Klantencontactcenter.

Lees meer
Bekijk alle opleidingen

Agenda items

Krachttoer 2024

Krachttoer is terug: hét gratis evenement vol inspiratie over de arbeidsmarkt. Voor werkgevers, HR-managers, jobcoaches en alle partners van Fryslân Werkt.

Lees meer
Week van de Kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Kom in de week van 22 t/m 26 april 2024 kennismaken met verschillende beroepen.

Lees meer
Training basisvaardigheden

Wat betekent het als medewerkers moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden? Hoe herken je deze moeite bij je medewerkers en hoe pak je dit vervolgens op?

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuws

Om je op de hoogte te houden, delen we alle ontwikkelingen die spelen in ons werk. We delen onder andere het nieuws over onze verschillende regelingen en projecten en onze nieuwe samenwerkingen.

Bekijk alle ontwikkelingen
Nieuwe leverancier traject digitale basisvaardigheden: Professional Organizer Friesland

De komende jaren leiden ze maximaal 6 groepen per jaar op (minimaal 1x per jaar in elke deelregio) met elke keer plek voor 8-12 deelnemers.

Lees meer
Doe mee aan de Week van de Kennismaking

Altijd al eens willen weten hoe het is om op een taxibus te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek? Kom in de week van maandag 22 april tot en met vrijdag 26 april 2024 kennismaken met verschillende beroepen.

Lees meer
Banenmarkt Drachten trekt ruim 700 bezoekers

Waar moet je als werkzoekende beginnen als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt? Hoe bouw je een cv op en welke kleding is gepast tijdens een sollicitatiegesprek?

Lees meer
Bekijk alle ontwikkelingen

Inspirerende praktijkverhalen

Op dit moment zijn verschillende organisaties aan de slag met onze projecten. Ook hebben de opleidingen en regelingen voor nieuwe werknemers gezorgd. Wij geven je verschillende succesverhalen uit de praktijk, zodat je een beeld krijgt van wat jij kan doen.

Bekijk alle succesverhalen
Wat je geeft, krijg je terug

Nurriddin Abdulmajeed werkt bij Medipoint, de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. In de werkplaats is hij verantwoordelijk voor het controleren en reinigen van rolstoelen en andere hulpmiddelen.

Lees meer
praktijkverhaal
Een “beperking” is geen belemmering

Het gaat erom dat iedereen hoort dat een “beperking” geen belemmering hoeft te zijn. Niet voor een werknemer en niet voor een werkgever.

Lees meer
Werelden van kaas en zorg ontmoeten elkaar

Bij Kaasboer Siebren in Idskenhuizen komen de werelden van kaas en zorg bij elkaar. Een inspirerend verhaal, ontstaan uit een moeilijke keuze.

Lees meer
Hoe win je een aanbesteding?

“Bedrijven doen veel te ingewikkeld over Social Return. Alsof de overheid ze allemaal eisen en regels oplegt.

Lees meer
Bekijk alle succesverhalen

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

We horen graag hoe we je kunnen helpen.

Ga naar de inhoud