Statushouders aan de slag in de zorg

Een traject speciaal voor (oud)statushouders die graag aan het werk willen in de zorg.

Header afbeelding

Startdatum: in overleg

Aantal deelnemers: 20

Succesvol afgerond: BBL-contract

6 maanden behoud van uitkering

Samen met Friese zorgaanbieders en Talenten Zonder Grenzen hebben we leer-werkplekken beschikbaar voor statushouders in Friesland. Zowel jij als statushouder als (medewerkers van) de werkgever wordt ondersteund bij het aan elkaar koppelen, bij praktische zaken en bij alle vragen en zaken waar je tegenaan loopt. 

Taalbeheersing en het taalgemak is bij statushouders altijd een aandachtspunt. Daarom krijg je hier elke week extra ondersteuning bij.

Wat houdt dit traject in?

De opleiding die je in dit traject volgt is afhankelijk van wat bij je past, hoe makkelijk je leert en welke functies er beschikbaar zijn bij de werkgever. Dit kan dus bij iedereen en per (locatie van de) werkgever verschillen. Voorbeelden zijn: Helpende, Begeleider specifieke doelgroepen, verzorgende IG en/of Facilitair (mbo2 of mbo3).

Voor wie is dit bedoeld?

Betrokken werkgevers: Alliade, Noorderbreedte, KwadrantGroep, Leppehiem en Hof en Hiem. Samen hebben ze plek voor 20 deelnemers.

Startdatum: in overleg.

Wil je zelf aan de slag in de zorg?

Vragen over deze opleiding?

Andere opleidingen

Zorg en welzijn
Kinderopvang

Volg het opleidingstraject en ga aan de slag in de kinderopvang. Je leert de basistheorie- en vaardigheden, en past dit gelijk toe in de praktijk bij een kinderopvanglocatie.

Lees meer
Zorg en welzijn
Voortraject ‘Nieuw talent in de zorg’

Tijdens dit traject loop je stage en maak je kennis met het werkveld. We bereiden je voor op het werk in de zorg.

Lees meer
Overig
Logistiek medewerker (TOLO)

In deze eenjarige BBL-opleiding wordt je opgeleid tot logistiek medewerker. Je gaat aan het werk bij een leerbedrijf en volgt daar ook een opleiding.

Lees meer
Ga naar de inhoud