Voortraject ‘Nieuw talent in de zorg’

Tijdens het voortraject ‘Nieuw talent in de zorg’ loop je stage en maak je kennis met het werkveld. We bereiden je voor op het werk in de zorg. Na de afronding ontvang je een mbo-certificaat en kan je van start gaan met het BBL-traject. Uiteindelijk kan je aan de slag als helpende, verzorgende IG of begeleider.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum 2024: nog niet bekend

Aantal deelnemers: 12

Succesvol afgerond: certificaat

Locatie: Firda

Behoud van uitkering tijdens de opleiding

Ligt je hart bij de zorg, maar heb je hiervoor geen diploma of werkervaring? We bereiden je graag goed voor op het werken in de zorg en het (weer) aan de studie zijn.

Dit voortraject duurt acht weken. Als je deze met succes hebt doorlopen en het bij je stagebedrijf van beide kanten klikt, dan krijg je een betaalde BBL-leerwerkovereenkomst bij je stagebedrijf. Er zijn verschillende Friese zorginstellingen die meewerken aan dit traject. Samen zorgen we voor een goede begeleiding tijdens je stage en studie.

Als je deze opleiding hebt afgerond kun je in verschillende functies aan het werk. Denk aan helpende, verzorgende IG, maatschappelijk verzorgende, en (woon)begeleider.

Wat houdt het traject in?

Wat kost het?

Helemaal niks! Wij betalen de kosten voor het voortraject én het BBL-traject. Daarnaast behoud je je uitkering. Ontvang je geen uitkering, dan kijken we wat er mogelijk is.

Voorwaarden om deel te nemen

Traject klaar, en dan?

Wil jij zelf aan de slag in de zorg?

Je kunt je op dit moment niet aanmelden voor dit traject.

Vragen over deze opleiding?

Jildou Groenhof
jildou.groenhof@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud