Kinderopvang

Volg het opleidingstraject en ga aan de slag in de kinderopvang. Je leert de basistheorie- en vaardigheden, en past dit gelijk toe in de praktijk bij een kinderopvanglocatie. Je kan na afronding met je certificaat op zak gelijk aan de slag.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum: 5 februari 2024

Aantal deelnemers: 10

Succesvol afgerond: certificaat

Opleiding: Drachten. Stageplekken zijn verspreid door heel Friesland.

Heb je vroeger in de zorg gewerkt en/of heb je een verouderd sociaal diploma? Heb jij een opleiding gevolgd waarmee je op een BSO mag werken, maar wil je de stap maken naar kinder- of peuteropvang? Of wil jij een carrièreswitch maken vanuit bijvoorbeeld de maatschappelijke zorg, onderwijs, jeugd(zorg) of sociaal werk? Dan is het traject Kinderopvang iets voor jou!

Het opleidingstraject 

Tijdens het traject van drie maanden loop je boventallig mee op een van de deelnemende kinderopvanglocaties, zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuteropvang. Daarnaast volg je een aantal lesdagen en verschillende modules via e-learning. Deze aangeleerde theorie kun je direct toepassen door middel van praktijkopdrachten. Houd rekening met een studiebelasting van 33-43 uur voor de hele periode van drie maanden.

De lesdagen van de eerste groep in 2024 zijn: maandag 5 februari, maandag 26 februari en ,maandag 18 maart (alle dagen 9.00-13.00 uur in Drachten). Later in 2024 kunnen er nog drie groepen starten, deze data zijn nog niet bekend.

Voor wie is deze opleiding? 

Dit opleidingstraject is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (kinderdagverblijf, BSO of allebei) willen werken, daar geen diploma voor hebben maar al wel een ander specifiek diploma op zak hebben.

Controleer via deze diplomacheck of jij (met je behaalde diploma) in aanmerking komt. Als je ‘Hier is aanvullend bewijs bij vereist’ ziet staan, dan kom je in aanmerking voor het traject kinderopvang. Staat er dat jouw diploma nu al geschikt is, maar heb je nog nooit of heel lang geleden in de kinderopvang gewerkt? Ook dan kun je solliciteren.

Voorwaarden

Certificaat én baangarantie 

Na het succesvol afronden van het traject ontvang je een branche-erkend certificaat Pedagogiek 0-13 jaar. Daarnaast kan je gelijk aan de slag bij jouw stageplek. De betrokken kinderopvangorganisatie bied je een contract aan wanneer het ook van hun kant bevalt. 

Wil jij zelf aan de slag bij de kinderopvang?

Vragen over de opleiding?

Jildau Homminga
jildau.homminga@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud