Houtbewerking

Volg het opleidingstraject Hout Werkt en leer in drie maanden de basisbeginselen van het houtwerken. Ga aan de slag met machines, handgereedschap en tekening lezen. Na dit traject zoekt Technopark een geschikte betaalde baan voor je bij een bedrijf bij jou in de buurt.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: doorlopend

Aantal deelnemers: 25

Succesvol afgerond: certificaat

Locatie: Leerwerkplaats Technopark in Heerenveen

Behoud van uitkering tijdens de opleiding én baangarantie

Bij Technopark in Heerenveen volg je een op maat afgestemde opleiding in de timmerindustrie. Tijdens dit opleidingstraject leer je in drie maanden de basisbeginselen van het houtwerken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met machines en handgereedschap en leert tekening lezen.

De producten die je maakt, zijn bestemd voor de bouw. Het bouwen van woningen gebeurt steeds meer als prefab. Dit betekent dat er in de timmerfabrieken onderdelen zoals gevels, daken, trappen, deuren en kozijnen worden gemaakt. Al die onderdelen vormen samen een complete woning die alleen nog op locatie in elkaar gezet hoeft te worden.

Voor wie is deze opleiding? 

Dit instaptraject is erg geschikt als jij:

Het opleidingstraject 

In drie maanden leer je de basisbeginselen van het houtbewerken in de werkplaats van Technopark in Heerenveen. Hier heb je vijf dagen in de week les, van 8.00 – 16.30. Het traject bestaat uit drie verschillende delen. 

1. Het voortraject 

Je moet je aanmelden wanneer je wilt deelnemen aan het traject. Wanneer de aanmelding binnen is, nodigen we je uit op kennismakingsgesprek. Als laatste neem je deel aan een praktijk- of testdag. 

2. Het omscholingstraject 

Tijdens dit deel van de opleiding leer je de basisvaardigheden van het werken met hout. Je gaat aan het werk met hand- en elektrisch gereedschap en je leert tekeningen te lezen. Daarnaast specialiseer je je in een onderdeel waarin je geïnteresseerd bent en waarin jouw talent ligt. Voorbeelden hiervan zijn houtskeletbouw en machinaal  houtbewerken. 

3. De stage en afronding 

In het laatste deel van het traject ga je drie weken op stage. Hier ga je alles wat je hebt geleerd in de praktijk toepassen. 

Certificaat  

Na het succesvol behalen van het traject ontvang je een branche-certificaat.  Dit is het officiële bewijs waarmee je kan aantonen dat je in de uitoefening van het houtwerken aan de standaarden voldoet.  Daarnaast zoekt Technopark een geschikte betaalde baan voor je bij een bedrijf bij jou in de buurt.

Wil jij zelf aan de slag in de houtbewerking?

Vragen over het traject Hout Werkt?

Miranda de With
m.dewith@heerenveen.nl
Arjen Coppen
arjen.coppen@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud