Grienskip

Volg het leerwerktraject Grienskip en ga aan het werk voor het (afval)waterbeheer. Je gaat een periode van een jaar aan de slag met distel- en exotenbestrijding. Na afronding van het traject gaan we samen op zoek naar een passende werkplek waar je aan de slag kan.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: doorlopend

Aantal deelnemers: 14

Succesvol afgerond: certificaat

Locatie: Leeuwarden (Wetterskip)

Behoud van uitkering tijdens 3 maanden van de opleiding

Met het leerwerktraject Grienskip bereid je je voor op het werk in het (afval)waterbeheer. Het is belangrijk dat het water in Friesland goed beheerd wordt. Hiervoor moet het groen onderhouden worden bij de riool- en poldergemalen. Je gaat aan de slag met distel- en exotenbestrijding om op die manier voor veilig en duurzaam waterbeheer te zorgen. Dit is leuk en noodzakelijk werk voor een duurzaam en veilig Friesland. Na afronding gaan we samen op zoek naar een passende werkplek.

Voor wie is deze opleiding? 

Dit opleidingstraject is erg geschikt als je een buitenmens bent en graag je handen uit de mouwen steekt.

Het opleidingstraject 

Het leerwerktraject Grienskip duurt in totaal een jaar. Je leert alles over het (afval)waterbeheer. Je werkt eerst drie maanden met behoud van je uitkering. Hierbij word je ingezet in de distel- en exotenbestrijding. Het werken in de praktijk kan in heel Friesland. Vervoer hiervoor wordt voor je geregeld.

Als de eerste drie maanden goed gaan, krijg je een contract voor negen maanden aangeboden. Je gaat dan betaald aan het werk voor hetzelfde bedrijf.

Certificaat én een samen op zoek naar een baan

Na een succesvolle afronding ontvang je een VCA-diploma en een certificaat voor het werken met een bosmaaier. Doordat je aan de slag bent in het werkveld, krijg je een goede kijk op wat er van je verwacht wordt in het werkveld. Daarnaast gaan we samen met jou op zoek naar een duurzame werkgever, zodat je na afronding van het leerwerktraject van start kunt gaan.

Wil jij zelf aan de slag met het verzorgen van groen?

Vragen over het opleidingstraject van Grienskip?

Gaatse Westra
g.westra@pastiel.nl
Annette Bliek
annette.bliek@caparis.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud