Beveiliger

De opleiding tot beveiliger leert je hoe je preventief toezicht houdt op de veiligheid en wat je moet doen bij een calamiteit. In zes maanden volg je theorielessen en loop je stage bij een bedrijf in Friesland.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: 4x per jaar

Succesvol afgerond: mbo-diploma Beveiliger 2

Locatie: Firda Leeuwarden

Je leert tijdens de opleiding Beveiliger hoe je moet optreden bij een calamiteit. Ook leer je hoe je service en hulp moet verlenen en hoe je toegangs- en uitgangscontroles uitvoert. Als beveiligingsmedewerker zorg jij er namelijk voor dat anderen zich veilig kunnen voelen. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen, omdat jij een uniform draagt. Je moet je deze mensen dan helpen, maar ook letten op hun veiligheid.

Voor wie is deze opleiding? 

Voordat je aan de opleiding begint gaan we met je in gesprek om samen te bepalen of deze opleiding bij jou past. Let op: voor deze opleiding heb je een rijbewijs nodig.

Het opleidingstraject 

Tijdens de opleiding Beveiliger ga je zes maanden aan de slag met de basisvaardigheden van het vak. Deze opleiding start 4x per jaar, op firda.nl vind je het overzicht van de startdata.

Je volgt elke dinsdag van 15.00 tot 21.30 uur theorieles bij Firda. Houd ook rekening met zo’n 8 uren zelfstudie per week. Naast het basisdeel van de opleiding, kies je ook een persoonlijk profieldeel. Hierbij kun je kiezen uit cameratoezicht of Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening.

Naast het leren van theorie, ga je ook aan de slag in de praktijk. Tijdens je opleiding loop je minimaal 120 uren stage bij een erkend leerbedrijf. Samen met je stagebedrijf maak je afspraken over de verdeling van deze uren.

Diploma en grote kans op een betaalde baan

Als je de opleiding met succes hebt afgerond, ontvang je het landelijk erkende mbo-diploma Beveiliger 2. Met dit diploma op zak is de kans erg groot dat je meteen in een betaalde baan als beveiliger kunt beginnen.

Je kunt gaan werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Denk aan: winkelbeveiliging, mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus, evenementenbeveiliging, luchthavenbeveiliging of arrestantenverzorging op een politiebureau.

Wil jij zelf aan de slag als beveiliger?

Vragen over de opleiding tot beveiliger?

Erik Jousma
Erik.jousma@leeuwarden.nl
Gerlof Lont
gerlof.lont@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud