Nieuws

5 juni 2023

Friesland is zeven hoveniers-in-de-dop rijker!

Header afbeelding

Deel artikel

Een aantal maanden geleden werd UWV door het hoveniersbedrijf Frisia Groep benaderd. Ze konden maar moeilijk geschoold personeel vinden en vroegen daarom om hulp. Deze hulpvraag leidde ertoe dat we vanuit Fryslân Werkt, waarvan UWV een partner is, samen met Aeres een opleidingsprogramma voor aankomend hoveniers hebben opgezet. Het doel: deelnemers de basisvaardigheden van het hoveniersvak leren en ze voor te bereiden op een carrière als hovenier.

Gestart met zeven deelnemers

De deelnemers (aangemeld vanuit de Friese gemeenten en UWV) gingen vanaf begin maart 2023 één dag naar Aeres voor theorielessen en de andere vier dagen liepen ze stage bij een van de aangesloten bedrijven; Tenge Hoveniersbedrijf, Frisia Groep en Van Tuinen Tuinservice. Mét behoud van uitkering en de intentie om ze een baan aan te bieden als ze alles met succes hebben afgerond.

En dat is gelukt! Op 5 juni 2023 ontvingen alle 7 deelnemers hun getuigschrift en hebben ze allemaal een baan gevonden bij hun stagebedrijf. Fantastisch nieuws!

Na de zomer nieuwe ronde

Omdat dit traject zo succesvol is starten we na de zomer weer met een nieuwe ronde. Het liefst met meer groene bedrijven verspreid door heel Friesland. Wil je hier als werkgever of kandidaat aan meedoen? Neem dan contact op met Tamara Geerdink.

Meer informatie over het opleidingstraject?

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Arbeidsmarktprognose 2022-2023 UWV voorspelt verdere banengroei in Friesland

In Friesland stijgt het aantal banen van werknemers verder in de jaren 2022 en 2023.

Lees meer
Duizenden banen

“In Friesland zijn de afgelopen tien jaar drieduizend banen gerealiseerd voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. De provincie loopt daarmee voor op veel andere regio’s maar er is nog werk aan de winkel.

Lees meer
Ga naar de inhoud