Basis werken in het groen

Volg het traject Basis werken in het groen en leer de basis van het hovenieren. In twaalf weken ga je aan de slag met theorielessen en met een stage bij een Fries hoveniersbedrijf. Na afronding krijg je de kans om daar gelijk aan de slag te gaan.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: nog niet bekend

Aantal deelnemers: 12

Succesvol afgerond: praktijkverklaring & bosmaaier-certificaat

Locatie: Aeres

Behoud van uitkering tijdens de opleiding

Tijdens het traject Basis werken in het groen volg je 12 weken les bij Aeres. Je leert de basis van het hovenieren en je wordt voorbereid op je carrière in het werkveld. Je loopt stage als aankomend hovenier bij een Fries hoveniersbedrijf in Burgum, Berlikum, Heerenveen of Leeuwarden. Je leert het vak hierdoor gelijk in de praktijk. Na succesvolle afronding ontvang je een getuigschrift en praktijkervaring. Daarna krijg je de kans om gelijk bij je stageplek aan het werk te gaan.

Voor wie is deze opleiding? 

Dit traject is erg geschikt als de volgende voorwaarden bij jou van toepassing zijn:

Het opleidingstraject 

In 12 weken leer je de basis van het hoveniersvak en word je voorbereid op een carrière als hovenier. Elke week volg je op maandag theorieles bij Aeres in Leeuwarden.

De andere dagen loop je 16 tot 32 uur stage bij een van de betrokken Friese hoveniers. De bedrijven die deze stageplekken aanbieden zijn: Tenge Hoveniersbedrijf, Frisia Groep, Van Tuinen Tuinservice en Van Beets.

Certificaat én een baanaanbod 

Na succesvolle afronding van het traject ontvang je een bosmaaier-certificaat dat vijf jaar geldig is, een getuigschrift en een praktijkverklaring. Hiermee kun je bij een werkgever aantonen wat voor werk je tijdens het traject hebt verricht. Daarnaast kan de hovenier waar je stage hebt gelopen je een arbeidscontract van 6 maanden aanbieden. Na het traject kun je dan gelijk aan de slag.

Wil jij zelf aan de slag als hovenier?

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten we in de herfst van 2024 of het voorjaar van 2025 met een nieuwe groep.

Vragen over de opleiding?

Tamara Geerdink
tamara.geerdink@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Terugblik 3e editie Week van de Kennismaking

Van 22 tot en met 26 april was de derde editie van de Week van de Kennismaking in Leeuwarden.

Lees meer
Rapportage Het Noorden werkt door – 2024 Q1

Sinds de start in 2022 hebben onze collega’s bij Het Noorden werkt door al ruim 3900 Friese werkzoekenden verder op weg geholpen richting (nieuw) werk.

Lees meer
Opleidingsmodule ‘Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg’

Korte opleidingsmodule waarmee je (breder) inzetbaar in de zorg. Je kunt namelijk zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg werken.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud