Basis werken in het groen

Volg het traject Basis werken in het groen en leer de basis van het hovenieren. In twaalf weken ga je aan de slag met theorielessen en met een stage bij een Fries hoveniersbedrijf. Na afronding krijg je de kans om daar gelijk aan de slag te gaan.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: 4 maart 2024

Datum voorlichting: 23 januari 2024

Aantal deelnemers: 8

Succesvol afgerond: praktijkverklaring & bosmaaier-certificaat

Locatie: Aeres

Behoud van uitkering tijdens de opleiding

Tijdens het traject Basis werken in het groen volg je 12 weken les bij Aeres. Je leert de basis van het hovenieren en je wordt voorbereid op je carrière in het werkveld. Je loopt stage als aankomend hovenier bij een van de drie Friese hoveniersbedrijven in Burgum, Berlikum of Heerenveen. Je leert het vak hierdoor gelijk in de praktijk. Na succesvolle afronding ontvang je een getuigschrift en praktijkervaring. Daarna krijg je de kans om gelijk bij je stageplek aan het werk te gaan.

Voor wie is deze opleiding? 

Dit traject is erg geschikt als de volgende voorwaarden bij jou van toepassing zijn:

Het opleidingstraject 

In 12 weken leer je de basis van het hoveniersvak en word je voorbereid op een carrière als hovenier. Elke week volg je op maandag theorieles bij Aeres in Leeuwarden.

De andere dagen loop je 16 tot 32 uur stage bij een van de betrokken Friese hoveniers. De drie bedrijven die deze stageplekken aanbieden zijn: Tenge Hoveniersbedrijf, Frisia Groep en van Tuinen Tuinservice.

Certificaat én een baanaanbod 

Na succesvolle afronding van het traject ontvang je een bosmaaier-certificaat dat vijf jaar geldig is, een getuigschrift en een praktijkverklaring. Hiermee kun je bij een werkgever aantonen wat voor werk je tijdens het traject hebt verricht. Daarnaast kan de hovenier waar je stage hebt gelopen je een arbeidscontract van 6 maanden aanbieden. Na het traject kun je dan gelijk aan de slag.

Vragen over de opleiding?

Tamara Geerdink
tamara.geerdink@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud