Nieuws

23 april 2024

Opleidingsmodule ‘Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg’

Deze module is geschikt voor iedereen die woont of werkt in het zuidoosten van Friesland, werkt/heeft gewerkt in de zorg, graag mensen begeleidt en graag bij wil leren.

Header afbeelding

Deel artikel

Firda en de KwadrantGroep hebben samen de korte opleidingsmodule ‘Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg’ (module C0059) ontwikkeld. Dit is onderdeel van het landelijk erkende certificaat van de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg. Deze module is geschikt voor iedereen die woont of werkt in het zuidoosten van Friesland, werkt/heeft gewerkt in de zorg, graag mensen begeleidt en graag bij wil leren.

We starten in de week van 13 mei 2024 en ronden begin oktober af met een examen. De lessen vinden plaats op dinsdag- of woensdagmiddag bij Firda in Leeuwarden. Na het volgen van deze module ben je (breder) inzetbaar in de zorg omdat je zowel in de ouderenzorg als in de gehandicaptenzorg kunt werken.

Programma

Na de introductiebijeenkomst volgen 8 lessen waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

Tijdens de opleidingsperiode kom je drie keer als groep bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Tijdens de opleiding werk je aan een portfolio en voer je een examenopdracht uit.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Waar moet je rekening mee houden?

Houd rekening met gemiddeld 4 uur zelfstudie per week en 16 uur beroepspraktijkvorming (stage). Verder voer je twee keer een driegesprek met de werkbegeleider en een docent van Firda.

Meer informatie en aanmelden

Miranda Oosten (Firda)
m.oosten@fcroc.nl 06 – 5172 4842

Deel artikel

De laatste ontwikkelingen

zorg nieuwkomers
Zorg en welzijn
Statushouders aan de slag in de zorg

Een traject speciaal voor statushouders die graag aan het werk willen in de zorg.

Lees meer
Zorg en welzijn
Kinderopvang

Volg het opleidingstraject en ga aan de slag in de kinderopvang. Je leert de basistheorie- en vaardigheden, en past dit gelijk toe in de praktijk bij een kinderopvanglocatie.

Lees meer
Ga naar de inhoud