Laden Evenementen

Carrousel Zuidoost

Een middag vol inspiratie, kennis en ontmoeten. Door en voor collega’s die werken bij een van onze partners.

17 juni, 2024

13:00

tot

16:30

Biosintrum, Ecomunitypark 5, 8431 SM Oosterwolde

Header afbeelding

Deel artikel

17 juni, 2024

13:00

tot

16:30

Iedereen weet hoe belangrijk het is om collega’s te ontmoeten, van elkaar te leren en het werk dat je doet te verbinden aan anderen. Het motto van Fryslân Werkt is ‘samen aan de slag’. Wij geloven er namelijk in dat we samen sterker staan dan alleen wanneer het gaat om mensen (met een arbeidsbeperking) te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Iedereen werkt hier in z’n eigen organisatie ontzettend hard aan en hoe mooi is het om deze kracht met elkaar te verbinden.

Collega’s aan het woord tijdens vier carrousels

Om onze verbinding zichtbaar te maken organiseren we vier events, carrousels noemen we die. Op maandagmiddag 17 juni 2024 organiseren we de derde carrousel in deelregio Zuidoost. Eerder organiseerden we al de carrousel in deelregio Noordoost en deelregio West. In het najaar van 2024 volgt nog de deelregio Midden.

Bij elke carrousel komen collega’s uit alle deelregio’s aan het woord die hun kennis, succesverhaal en/of ervaring delen uit hun praktijk van alledag. De sprekers en inhoud van elke carrousel verschillen. Voel je vrij om aan te schuiven bij de carrousel die in jouw agenda past of waarbij collega’s aan het woord komen waar je nieuwsgierig naar bent. Als je bij alle vier de carrousels wilt zijn, dan mag dat ook maar let op: vol=vol.

Programma 17 juni

Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie (BIA) – Arjen Coppen

Hoog verzuim, groeiend bedrijf, oplopende werkdruk, of een pensioneringsgolf. Allemaal mogelijke oorzaken voor personeelstekort binnen een bedrijf. Hoe vinden werkgevers in de huidige arbeidsmarkt nog nieuw personeel? Een Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie (BIA) helpt werkgevers met het vinden van oplossingen. Arjen Coppen (UWV) legt uit hoe BIA in zijn werk gaat en hoe jij dit kunt inzetten voor werkgevers in je netwerk.

Opleidingstrajecten Toekomst in Logistiek (TOLO) – Janet van der Horst

Binnen de samenwerking TOLO werken verschillende publieke en private partijen samen om personeel op te leiden tot volwaardige vakmensen voor de logistieke sector én hen kennis laten maken met alle aspecten in deze sector. TOLO kent twee specifieke BBL-opleidingstrajecten; logistiek medewerker en chauffeur vrachtwagen. Janet van der Horst vertelt vooral hoe ze tot deze samenwerking zijn gekomen, de successen en hoe deze samenwerking hun verder brengt. Laat je inspireren door haar ervaring!

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) – Tamara Sloothaak

Je kent SBB vast wel als de organisatie die zorgt voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, voor bijvoorbeeld stages en leerbanen. Maar wist je ook dat SBB afspraken maakt met het beroepsonderwijs en bedrijfsleven over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt? Tamara Sloothaak legt je uit wat SBB allemaal doet en vooral hoe en waarvoor je hun expertise kunt inzetten bij jouw klanten en/of werkgevers.

Voor wie zijn de carrousels bedoeld?

Alle collega’s die werkzaam zijn bij een van de partners van Fryslân Werkt.

Terugblik vorige carrousels

Terugblik carrousel 6 februari in Sneek

Op dinsdag 6 februari organiseerden we onze tweede carrousel in de regio West voor en door partners van Fryslân Werkt. We waren te gast bij Lokaal 55 in Sneek waar vier presentaties op het programma stonden om collega’s te inspireren.

Lees meer
Terugblik carrousel 20 november in Kollum

Op maandag 20 november organiseerden we onze eerste carrousel in de regio Noordoost voor en door partners van Fryslân Werkt. We waren te gast in Theater De Colle in Kollum waar 4 presentaties op het programma stonden om collega’s te inspireren.

Lees meer
Terugblik carrousel 24 november

Donderdag 24 november organiseerden we een carrousel voor onze (nieuwe) Friese bestuurders en ambassadeurs. Het doel was kennismaken met onze projectleiders en al onze activiteiten en projecten.

Lees meer
Ga naar de inhoud