Nieuws

14 juli 2023

Stimuleringsregeling Talentenexpeditie REA College

Header afbeelding

Deel artikel

Sinds september 2022 geldt een stimuleringsregeling voor de Talentenexpeditie van REA College Leeuwarden. Het betreft een regeling vanuit Fryslân Werkt om alle Friese gemeenten (opnieuw) kennis te laten maken met de waarde van een Talentenexpeditie. Elke Friese gemeente kan de Talentenexpeditie eenmalig gratis inzetten. De regeling loopt nog tot en met 31 december 2023.

Wat houdt de Talentenexpeditie in?

De Talentenexpeditie is een oriëntatietraject van 8 weken waarin een jongere met een arbeidsbeperking ontdekt welk beroep en welke opleiding het beste past. De jongere en de betrokken casemanager van de gemeente krijgen een goed inzicht in de sterke én minder sterke kanten en de invloed van de arbeidsbeperking op scholing en werk. Daarmee ontstaat een helder beeld van de beroeps- en scholingsmogelijkheden van de jongere.

Voor wie is de Talentenexpeditie bedoeld?

Deelnemers over de Talentenexpeditie:

Casemanagers over de Talentenexpeditie:

Heb je vragen over de regeling of de Talentenexpeditie?

Neem dan contact op met Raymond Keuters.

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Arbeidsmarktprognose 2022-2023 UWV voorspelt verdere banengroei in Friesland

In Friesland stijgt het aantal banen van werknemers verder in de jaren 2022 en 2023.

Lees meer
Duizenden banen

“In Friesland zijn de afgelopen tien jaar drieduizend banen gerealiseerd voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. De provincie loopt daarmee voor op veel andere regio’s maar er is nog werk aan de winkel.

Lees meer
Ga naar de inhoud