Nieuws

6 juni 2024

Nieuwe aanvraagronde Subsidieregeling praktijkleren

Subsidieregeling voor werkgevers voor een tegemoetkoming in de begeleidingskosten van werknemers/leerlingen die via praktijkleren een praktijkverklaring kunnen halen.

Header afbeelding

Deel artikel

Wil je als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbieden voor mensen die niet via het reguliere mbo-onderwijs een diploma of certificaat kunnen halen? Voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van deze mensen kun je subsidie aanvragen.

Via de route praktijkleren sluiten deze werknemers of leerlingen soms voor de eerste keer een opleiding of leertraject af met een officieel document (de praktijkverklaring). Dit officiële document geeft een positieve leerervaring, het zelfvertrouwen neemt toe en we zien veel deelnemers hierna een vervolgstap zetten richting een andere opleiding. Dit maakt ze minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt waardoor ze sneller werk vinden of hun huidige werk behouden.

In een praktijkverklaring staan de vaardigheden vermeld waarvan de werkgever vindt dat de deelnemer deze geleerd heeft. De praktijkverklaring is een prachtig middel voor een werkgever om werknemers in de praktijk op te leiden. Hierdoor biedt het ook kansen in sectoren met een tekort aan personeel.

Tegemoetkoming in begeleidingskosten

Met de Subsidieregeling praktijkleren krijg je een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van deze leerling of werknemer. Vanaf maandag 3 juni tot en met dinsdag 17 september 17:00 uur kun je de aanvraag voor de subsidieregeling indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Persoonlijk advies

Wil je in gesprek of meer advies over hoe je het beste invulling kunt geven aan praktijkleren binnen je bedrijf? Neem contact met ons op, onze accountmanagers gaan graag met je in gesprek!

Deel artikel

Gerelateerde berichten

Video Praktijkleren met Praktijkverklaring: hoe werkt het?

Ben je als professional betrokken bij de begeleiding van een werkende of werkzoekende? Of wil je als erkend leerbedrijf één van je werknemers helpen met het behalen van een praktijkverklaring?

Lees meer
Succes moet je vieren

Op 11 april 2024 kreeg Emma Jonkman haar praktijkverklaring uitgereikt. En dat is heel bijzonder, want er was een tijd dat zij niets van school wilde weten.

Lees meer

Ga naar de inhoud