Nieuws

15 januari 2024

Video Praktijkleren met Praktijkverklaring: hoe werkt het?

Ben je als professional betrokken bij de begeleiding van een werkende of werkzoekende? Of wil je als erkend leerbedrijf één van je werknemers helpen met het behalen van een praktijkverklaring? Dan wil je vast weten hoe het allemaal werkt!

Header afbeelding

Deel artikel

Praktijkleren met een praktijkverklaring is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden voor wie het behalen van een mbo-diploma of -certificaat niet haalbaar is via het reguliere mbo-onderwijs.

Een praktijkverklaring is soms de eerste keer dat een deelnemer een opleiding of leertraject afsluit met een officieel document (de praktijkverklaring). Dit officiële document geeft een positieve leerervaring, het zelfvertrouwen neemt toe en we zien veel deelnemers hierna een vervolgstap zetten richting een andere opleiding. Dit maakt ze minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt waardoor ze sneller werk vinden of hun huidige werk behouden.

In een praktijkverklaring staan de vaardigheden vermeld waarvan de werkgever vindt dat de deelnemer deze geleerd heeft. De praktijkverklaring is een prachtig middel voor een werkgever om werknemers in de praktijk op te leiden. Hierdoor biedt het ook kansen in sectoren met een tekort aan personeel. Deze praktijkverklaring kan alleen behaald worden bij, door S-BB, erkende leerbedrijven.

Video aanvragen praktijkverklaring

Ben je als professional betrokken bij de begeleiding van een werkende of werkzoekende? Of wil je als erkend leerbedrijf één van je werknemers helpen met het behalen van een praktijkverklaring? Dan wil je vast weten hoe het allemaal werkt! Bovenstaande video laat zien hoe je in Friesland een praktijkverklaring aanvraagt en hoe het proces daarna verder gaat.

Ga naar de inhoud