Nieuws

11 maart 2024

Jaaroverzicht Leerwerkloket Fryslân 2023

In 2023 heeft het Leerwerkloket Fryslân bijna 1200 loopbaangesprekken gevoerd met Friese inwoners.

Header afbeelding

Deel artikel

Het Leerwerkloket Fryslân geeft onafhankelijk loopbaanadvies en informatie en advies over scholing aan alle Friese inwoners: werkzoekenden, werknemers, zzp’ers scholieren, studenten, ondernemers en werkgevers. De dienstverlening is 100% gratis en vrijblijvend.

Het team van het Friese Leerwerkloket bestaat uit zes adviseurs en een manager. Deze collega’s werken allemaal bij een Friese gemeente, UWV of een onderwijsinstelling en werken daarnaast een aantal uren in de week bij het Leerwerkloket. Vanuit hun eigen expertise, kennis en achtergrond adviseren ze Friese inwoners bij al hun vragen over loopbaan en een leven lang ontwikkelen.

Een aantal cijfers over 2023 op een rij:

Zomaar een voorbeeld: van schoonmaak naar kraamzorg

“Al ruim dertig jaar werk ik in de schoonmaak. Het werk vind ik heel leuk, maar nu ik wat ouder wordt begint het fysiek erg zwaar voor mij te worden. Stoppen met werken wil ik nog niet, dus ik wil op zoek naar iets anders.” Met deze vraag klopte Lieke aan bij het Leerwerkloket.

We gave Lieke verschillende tips over hoe ze gericht op zoek kon naar een nieuwe uitdaging. Binnen anderhalve maand vond Lieke een leerbaan. Ze gaat binnenkort aan de slag in een leerwerktraject als kraamverzorgende.

Deel artikel

Meer over het Leerwerkloket Fryslân

Leerwerkloket

Lees meer
Klantreizen: in gesprek met inwoners

Om de behoeften van onze doelgroepen te leren kennen, investeren we in klantreizen om in gesprek te gaan met onze inwoners. Hoe willen zij door ons geholpen en gehoord worden?

Lees meer
Ga naar de inhoud