Nieuws

5 maart 2024

Klantreizen: in gesprek met inwoners

Hoe willen Friese inwoners door ons geholpen en gehoord worden?

Header afbeelding

Deel artikel

In het eerste half jaar van 2024 werken we aan fase 1 van ons Meerjarenprogramma. In deze fase willen we inzicht krijgen in:

Als we dit allemaal weten kunnen we de juiste keuzes maken die passen bij de sociale en economische opgaven in Fryslân.

Om de behoeften van onze doelgroepen te leren kennen, investeren we in klantreizen om in gesprek te gaan met onze inwoners. Hoe willen zij door ons geholpen en gehoord worden?

Onderzoeksbureau BMC gaat de komende weken in gesprek met werkenden en werkzoekenden die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van onze regionale dienstverlening, bijvoorbeeld via Het Noorden werkt door of het Leerwerkloket. Welke reis hebben zij afgelegd in hun zoektocht naar (ander) werk en hoe hebben zij dit ervaren?

Met de inzichten vanuit de klantreizen gaan we met onze partners in gesprek over hoe we samen onze toekomstige dienstverlening vorm geven. Deze gesprekken willen we voor de zomer van 2024 inplannen.

Wil je meer weten over onze klantreizen?

Deel artikel

Gerelateerd nieuws

1e ronde inzichtbijeenkomsten afgerond

In januari zijn we gestart met een serie van 7 ‘inzichtbijeenkomsten’. Bijeenkomsten waarin we inzichtelijk maken, per deelregio én per sector, welke actuele en komende ontwikkelingen er zijn op de (Friese) arbeidsmarkt.

Lees meer
Meerjarig Uitvoeringsprogramma Fryslân Werkt is vastgesteld

Op 22 juni 2023 heeft het Algemeen Bestuur ons Meerjarig Uitvoeringsprogramma goedgekeurd. Met dit programma bereiden we ons alvast voor op de landelijke hervorming van de arbeidsmarktdienstverlening.

Lees meer
Ga naar de inhoud