Nieuws

6 juni 2023

Rapportage Het Noorden werkt door – 2023 Q1

Header afbeelding

Deel artikel

Het Noorden werkt door is een van de projecten die onder de vlag van Fryslân Werkt draaien. In deze rapportage vind je aantallen en achtergrond van deze dienstverlening terug over de periode van Q1 2022 t/m Q1 2023.

Een aantal cijfers op een rij

De personen die zich melden, zijn vaak op zoek naar advies over hun loopbaan, naar een netwerk of naar ondersteuning bij het vinden van (ander) werk. Vaak omdat zij vastlopen in hun huidige werk, soms omdat zij hun werk dreigen te verliezen en soms omdat zij niet weten wat bij hen past.

Over Het Noorden werkt door

Passend werk en geschikt personeel voor iedereen in het Noorden, daar gaat het om bij Het Noorden werkt door. Ook in onze regio verandert de arbeidsmarkt. Banen verdwijnen, terwijl andere verschijnen. En ook de inhoud van het werk verandert. Daarom is het belangrijk om scherp te zijn op het juiste werk voor iedereen, voor werknemers én werkgevers, voor kleine én grote ondernemers. Het Noorden werkt door helpt bij alle vragen over werk en bij het maken van de juiste keuzes. Met advies, ondersteuning en (bij)scholing zorgen wij dat iedereen het juiste werk en personeel vindt, én houdt. 

In Het Noorden werkt door werken we samen met de arbeidsmarktregio’s Groningen en Drenthe. 

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Arbeidsmarktprognose 2022-2023 UWV voorspelt verdere banengroei in Friesland

In Friesland stijgt het aantal banen van werknemers verder in de jaren 2022 en 2023.

Lees meer
Duizenden banen

“In Friesland zijn de afgelopen tien jaar drieduizend banen gerealiseerd voor ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. De provincie loopt daarmee voor op veel andere regio’s maar er is nog werk aan de winkel.

Lees meer
Ga naar de inhoud