Nieuws

18 juli 2023

Friesland is 24 enthousiaste Harries rijker!

Header afbeelding

Deel artikel

Afgelopen juni en juli hebben 24 Friese werkgevers, leidinggevenden en begeleiders de tweedaagse Harrie-training gevolgd. Harrie staat voor: hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk. De training om de ideale collega op de werkvloer te worden voor een collega met een arbeidsbeperking.

Over de Harrie-training

Werken zorgt ervoor dat je je nuttig en gewaardeerd voelt. Tijdens het werken doe je sociale contacten op en je ontwikkelt jezelf. Dit is voor mensen met een arbeidsbeperking niet anders. Met de Harrie-training zorgen we er voor dat mensen met een arbeidsbeperking goed worden ondersteund door een naaste collega. Dat is belangrijk om duurzame arbeidsplaatsen te realiseren.

Het mes snijdt echt aan twee kanten; werkgevers kunnen iets doen aan de vraagkant qua vacatures, inclusief ondernemen en een mogelijk onbenut arbeidspotentieel inzetten voor de te verrichten werkzaamheden. Werkzoekenden met een arbeidsbeperking krijgen meer kansen op werk, kunnen uitgaan van een goede begeleiding op de werkvloer en maken zo kans op een duurzame werkplek.

Deel artikel

Andere berichten

Week van de Kennismaking

Heb je altijd al eens willen weten welke techniek er in een brandweerwagen zit, hoe je zoete broodjes bakt, hoe het is om om met een bosmaaier te werken of wat een beveiliger doet?

Lees meer
Rapportage Het Noorden werkt door- 2023 Q2

Het Noorden werkt door is een samenwerking van de arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Friesland in het kader van de herstructurering van de arbeidsmarkt. Mooi werk en geschikt personeel voor iedereen in het noorden.

Lees meer
“Je geeft iemand een nieuw leven”

Onze collega Esther Vinke vindt Social Return dé meest inspirerende oplossing voor het probleem van personeelstekort én de ongelijke kansen in de samenleving. Het is een kans voor open doel voor werkgevers: “Je leidt nieuw personeel op en je geeft tegelijkertijd iemand een compleet nieuw leven.

Lees meer
Ga naar de inhoud