Nieuws

27 december 2022

“Je geeft iemand een nieuw leven”

Header afbeelding

Deel artikel

Onze collega Esther Vinke vertelt vol passie over haar rol als Aanjager Social Return en Participatie bij SROI Fryslân in de laatste editie van Ondernemend Friesland. Esther vindt Social Return dé meest inspirerende oplossing voor het probleem van personeelstekort én de ongelijke kansen in de samenleving.

Het is een kans voor open doel voor werkgevers: “Je leidt nieuw personeel op en je geeft tegelijkertijd iemand een compleet nieuw leven.”

Esther kan nog altijd kippenvel krijgen wanneer ze enkele praktijkvoorbeelden op haar netvlies tovert. “De grootste drempel zijn vooroordelen. Daar kunnen wij niet zoveel aan doen; je moet eerst één keer hebben ervaren hoe positief het kan uitpakken. Dan zie je met name bij de kleinere bedrijven dat een eigenaar of een directeur een soort van peetvader of peetmoeder wordt voor de persoon die de werkplek krijgt. Dat is soms heel ontroerend. En er wordt dan ook tegelijk aan een economisch vliegwiel gedraaid.”

Wil je het hele interview lezen?

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
Werkvoucher is ook in 2023 beschikbaar

Ook in 2023 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen twv €2000 wanneer zij een medewerker in dienst nemen die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Deze werknemer gaat in ieder geval 6 maanden lang minimaal 24 uur per week aan het werk en de werkgever heeft de bedoeling om de arbeidsovereenkomst bij goed functioneren te verlengen.

Lees meer
Ga naar de inhoud