Nieuws

19 maart 2024

Banenmarkt Drachten trekt ruim 700 bezoekers

Waar moet je als werkzoekende beginnen als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt? Hoe bouw je een cv op en welke kleding is gepast tijdens een sollicitatiegesprek?

Header afbeelding

Deel artikel

Op 12 maart 2024 organiseerden we in Schouwburg De Lawei in Drachten een ‘ouderwetse’ banenmarkt. Dé plek voor werkgevers om te laten zien wie ze zijn, wat het werken in hun bedrijf inhoudt en welke vacatures er nu zijn. Voor werkzoekenden een mooie kans om hierover in gesprek te gaan met deze werkgevers.

Dat hier wel publiek voor is hebben we zowel bij de werkgevers als de werkzoekende gemerkt; zo’n 75 werkgevers en opleiders waren aanwezig om de ruim 700(!) bezoekers een stap verder te helpen in hun zoektocht naar werk.

De bezoekers konden tijdens de banenmarkt het volgende ondernemen:

Zomaar wat opmerkingen van bezoekers:
“𝘞𝘢𝘵 𝘧𝘪𝘫𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘰𝘰𝘬 𝘪𝘯 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘻𝘰𝘢𝘭𝘴 Leerwerkloket Fryslân 𝘦𝘯 Het Noorden werkt door, 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘪𝘬 𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘯𝘰𝘨 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘻𝘰 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘸𝘢𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘪𝘬 𝘻𝘰𝘦𝘬.”

“𝘐𝘬 𝘻𝘰𝘦𝘬 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘦𝘯 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘪𝘯 1𝘹 𝘩𝘦𝘦𝘭 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘨𝘦𝘷𝘦𝘳𝘴 𝘦𝘯 𝘶𝘪𝘵𝘻𝘦𝘯𝘥𝘣𝘶𝘳𝘦𝘢𝘶𝘴 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬𝘦𝘯. 𝘈𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘩𝘢𝘥 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘦 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘨𝘦𝘬𝘰𝘴𝘵 𝘰𝘮 𝘣𝘪𝘫 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘻𝘦𝘯𝘥𝘣𝘶𝘳𝘦𝘢𝘶𝘴 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘴 𝘵𝘦 𝘨𝘢𝘢𝘯, 𝘦𝘯 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘨𝘦𝘷𝘦𝘳𝘴 𝘴𝘱𝘳𝘦𝘦𝘬 𝘪𝘬 𝘥𝘢𝘯 𝘢𝘭 𝘩𝘦𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘯𝘪𝘦𝘵!”

Wil je meer weten over deze banenmarkt?

Deel artikel

Andere evenementen

Logisch Logistiek

Een event voor werkgevers in de logistieke sector vol inspiratie, gesprekken met collega-werkgevers uit de sector en voor werkzoekenden die graag aan de slag willen.

Lees meer
Krachttoer 2024

Krachttoer is terug: hét gratis evenement vol inspiratie over de arbeidsmarkt. Voor werkgevers, HR-managers, jobcoaches en alle partners van Fryslân Werkt.

Lees meer
Week van de Kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Kom in de week van 22 t/m 26 april 2024 kennismaken met verschillende beroepen.

Lees meer
Ga naar de inhoud