Laden Evenementen

Gesprekstafel over een inclusieve arbeidsmarkt in Friesland

De arbeidsmarkt is krap. Ook in Friesland. Benutten we al het potentieel? Of kunnen we meer doen om mensen met een migratieachtergrond naar duurzaam werk te begeleiden? Om hen echt gelijke kansen te bieden en om werkgevers aan talentvolle medewerkers te helpen?

14 september, 2023

09:00

tot

14:00

De Fabryk, James Wattstraat 4, 8912 AR Leeuwarden

Header afbeelding

Deel artikel

14 september, 2023

09:00

tot

14:00

De arbeidsmarkt is krap. Ook in Friesland. Benutten we al het potentieel? Of kunnen we meer doen om mensen met een migratieachtergrond naar duurzaam werk te begeleiden? Om hen echt gelijke kansen te bieden en om werkgevers aan talentvolle medewerkers te helpen? Samen met SAM organiseren we een Friese gesprekstafel waar beleidsadviseurs, uitvoerend professionals, managers en bestuurders samen onderzoeken wat er beter kan. We zijn nog op zoek naar professionals die aan willen schuiven!

Wat gaan we doen?

De gesprekstafel bestaat uit twee sessies:

  1. 5 juli: bewustwording en probleemanalyse
  2. 14 september: actie en verandering

Vraag en aanbod

SAM heeft zich gecommitteerd aan de landelijke Werkagenda Voor een Inclusieve Arbeidsmarkt (VIA). Daarom organiseren we deze regionale gesprekstafels over kansengelijkheid en inclusie.

Celia Maryanan, programmamanager Gelijke Kansen bij SAM legt uit wat de kracht is van deze gesprekstafels: “Dat is dat je de whole system in the room hebt, dus met beleidsadviseur, managers, bestuurders, ervaringsdeskundigen en uitvoerend professionals. Dan kun je écht onderzoeken welke blinde vlekken er nog zijn en hoe we in deze regio vraag en aanbod nog beter op elkaar aan kunnen laten sluiten.”

Ben jij uitvoerend professional? Praat dan mee en meld je aan via

Andere agendapunten

Hbo/wo-event

Tijdens dit event ontmoeten werkgevers en hoger opgeleide werkzoekenden elkaar op een informele manier. Maak kennis met elkaar, voer een goed gesprek en wie weet leidt dit tot een vervolgafspraak!

Lees meer
Informatiebijeenkomst Zorg & Welzijn

Wil jij werken, leren of werkend-leren in de Zorg & Welzijn? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor een nieuwe (leer)baan in de sector Zorg & Welzijn?

Lees meer
Krachttoer: hét Friese arbeidsmarkt event van 2023

Fryslân Werkt schudt de arbeidsmarkt op met een bijzonder evenement dat je niet wil missen!

Lees meer
Ga naar de inhoud