Nieuws

26 januari 2023

Onderzoeksresultaten Beschut Werk

Header afbeelding

Deel artikel

Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms heel veel begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig. Gemeenten moeten deze mensen een betaalde baan bieden in een aangepaste omgeving: beschut werk.

Met enige regelmaat kregen we signalen dat het plaatsen van mensen in beschutte werkplekken niet zo makkelijk was. Daarom hebben we afgelopen jaar onderzocht of Friese gemeenten een wachtlijst voor beschut werk hebben. Hierbij de resultaten van dit onderzoek.

Uit het onderzoek zijn wel een aantal nieuwe vragen onstaan die verder onderzocht worden:

Meer informatie

Neem dan contact op met Elsina Zwittink.

Deel artikel

Andere berichten

Word jij een buddy?

Bij het buddyproject wordt een kandidaat gekoppeld aan een werkgever. Als werkgever ga je samen met de kandidaat in gesprek om elkaar te leren kennen en om van elkaar te leren.

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Ga naar de inhoud