Nieuws

15 mei 2023

Vacature communicatieadviseur

Header afbeelding

Deel artikel

Ben jij een ervaren communicatieadviseur? En wil jij werk maken van de opgaven van de Friese arbeidsmarkt? Dan zijn wij bij Fryslân Werkt op zoek naar jou! Het gaat om een functie voor 28-32 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Wat is Fryslân Werkt?
In Nederland zijn er 35 arbeidsmarktregio’s. In de arbeidsmarktregio Friesland werken gemeenten, UWV en ook werkgeversorganisaties, sociale ontwikkelbedrijven, vakbonden en onderwijs samen aan dienstverlening die gericht is op werkgevers, werkzoekenden en werkenden. Onder de naam Fryslân Werkt werken we aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin elk talent telt. We bieden de inwoners van Friesland een duurzame arbeidsloopbaan en voorzien onze Friese ondernemers van voldoende gekwalificeerd personeel. Vanuit het Programmabureau Fryslân werkt faciliteren en stimuleren we onze netwerkpartners om werk te maken van de gezamenlijke ambities in onze arbeidsmarkt.

Wat ga je doen?

De ambitie voor de arbeidsmarktregio is beschreven in het Koersplan Fryslân Werkt 2023-2026. Op dit moment schrijven we aan het Meerjarig Uitvoeringsprogramma. Dit is niet alleen een inhoudelijk plan, maar betekent ook een verandering van projectmatig naar programmatisch werken.

Jij ontwerpt en begeleidt het communicatieproces rondom het uitvoeringsprogramma. Je brengt samenhang aan en zorgt ervoor dat de communicatie met en tussen onze netwerkpartners in de arbeidsmarktregio goed verloopt. Jij zorgt voor een (strategisch) communicatieplan met een duidelijke uitvoeringsagenda. Hierbij heb je oog voor politieke gevoeligheden en de koers. Je adviseert over de communicatie van het veranderproces naar programmatisch werken. Met begrijpelijke taal maak je dit helder. Je helpt collega’s om zelf (beter) te communiceren. Je pakt aan en vertaalt adviezen naar concrete en aansprekende middelen. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s van Fryslân Werkt en de samenwerkingspartners. Jij bent de spil in het communicatieve netwerk en hebt de regie over de communicatieactiviteiten. Je werkt intensief samen met twee communicatiecollega’s.

Wie ben jij?

Wij vragen een enthousiaste persoonlijkheid die een uitdaging niet uit de weg gaat. Sterker nog, dat is waar jij je energie uit haalt. Je hebt affiniteit met de maatschappelijke ontwikkeling en wilt een bijdrage leveren aan de thema’s en ambities van de arbeidsmarktregio Fryslân Werkt. Je bent flexibel en anticipeert goed op veranderende omstandigheden. Je neemt je opdrachtgever goed mee in je advies. Wanneer het nodig is, geef je tegengas.

Je hebt aantoonbare ervaring met complexe processen en je weet goed te schakelen tussen verschillende partijen en belangen. Je hebt ervaring in het realiseren van co-creatie. Je bent in staat om complexe informatie te vertalen naar begrijpelijke taal. Natuurlijk voer je de plannen ook uit.

En verder:

Waar ga je werken?

Je werkt bij het Programmabureau Fryslân Werkt; de ondersteunende dienst van de arbeidsmarktregio Friesland. Bij het Programmabureau werken (zoals ze het zelf zeggen) 14 super gezellige, enthousiaste en betrokken collega’s. Hun rol varieert van projectleiding en ondersteuning tot advies en communicatie.

Functioneel kom je in dienst van de afdeling Communicatie van de gemeente Leeuwarden. Bij de afdeling Communicatie werken 32 collega’s in verschillende teams en voor verschillende programma’s, projecten en disciplines. Ook hen kom je regelmatig tegen.

Wat bieden wij?

Een inspirerende en afwisselende werkomgeving, enthousiaste collega’s en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we je een jaarcontract voor 28-32 uur. Je salaris is afhankelijk van de ervaring en opleiding die je meebrengt en bedraagt maximaal € 5.009,- (functieschaal 10, salarisschaal 2-1-2023 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,5% Individueel Keuze Budget).

Wij bieden een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en vele faciliteiten. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen. Er wordt volop geïnvesteerd op de ontwikkeling van de individuele medewerker.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride. Je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op kantoor en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Meer informatie

Enthousiast geworden? Reageer dan door je motivatie en recent cv te sturen naar wervingenselectie@leeuwarden.nl. De sluitingsdatum voor deze vacature is zondag 21 mei 2023. De interne gespreksronde vindt plaats op woensdag 24 mei. Het maken van een voorbereidende opdracht is mogelijk onderdeel van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Ageeth Huizenga, hoofd Communicatie, telefoonnummer 06 42800381 of Tamara Huizinga, Teamleider Bureau Zelfstandigen Fryslân, Fryslân Werkt en SROI, 058 751 2635 .

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, Steven Jaasma, adviseur werving en selectie, telefoonnummer 06 501 932 85 (ook Whatsapp) of steven.jaasma@leeuwarden.nl.

De vacature staat open voor interne medewerkers bij de gemeente Leeuwarden en onze netwerkpartners. Overige belangstellenden kunnen reageren, maar genoemde medewerkers hebben een voorrangspositie.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.  

Deel artikel

Andere berichten

Word jij een buddy?

Bij het buddyproject wordt een kandidaat gekoppeld aan een werkgever. Als werkgever ga je samen met de kandidaat in gesprek om elkaar te leren kennen en om van elkaar te leren.

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Ga naar de inhoud