Nieuws

30 mei 2024

Uitreiking certificaten aanstormend hoveniers

Praktijkverklaring en bosmaaiercertificaat na succesvol afronden opleidingstraject ‘Basis werken in het groen’

Header afbeelding

Deel artikel

Afgelopen mei ontvingen 11 aanstormend hoveniers hun praktijkverklaring en bosmaaiercertificaat. Ze hadden namelijk met succes het opleidingstraject Basis werken in het groen afgerond. Ze hebben nu de basisvaardigheden van het hoveniersvak onder de knie en zijn goed voorbereid op een carrière als hovenier.

Gestart met 12 deelnemers

De deelnemers (aangemeld vanuit de Friese gemeenten en UWV) volgden 12 weken lang 1 dag theorielessen bij Aeres en de andere 4 dagen liepen ze stage bij een van de aangesloten bedrijven; Tenge Hoveniersbedrijf, Frisia Groep, Van Tuinen Tuinservice en Van Beets Boom & Groen. Mét behoud van uitkering en de intentie om ze een baan aan te bieden als ze alles met succes hebben afgerond.

11 deelnemers geslaagd, 10 hebben al werk gevonden

En dat is gelukt! Afgelopen mei ontvingen maar liefst 11 deelnemers hun praktijkverklaring en bosmaaier-certificaat. Daarnaast hebben 8 deelnemers een baan gevonden bij een van de aangesloten hoveniersbedrijven, 1 deelnemer is aan het werk bij een tuincentrum, 1 bij Grienskip en nog 1 deelnemer is in gesprek met een hovenier over een baan. Wat een fantastisch nieuws!

Na de zomer nieuwe ronde

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten we in de herfst van 2024 of het voorjaar van 2025 met een nieuwe groep.

Vragen over de opleiding?

Deel artikel

Gerelateerde berichten

Groen
Basis werken in het groen

Volg het traject Basis werken in het groen van 12 weken en ga aan de slag in het hoveniersvak. Naast theorielessen loop je ook stage bij een hoveniersbedrijf in Friesland.

Lees meer
Van Beets Boom en Groen

“Ik werk veel samen met partners zoals speciaal onderwijs, het UWV en diverse gemeentes”, vertelt Meine. “Zij dragen jongeren aan en samen stippelen we een traject voor hen uit.

Lees meer
Friesland is zeven hoveniers-in-de-dop rijker!

Een aantal maanden geleden werd UWV door het hoveniersbedrijf Frisia Groep benaderd. Ze konden maar moeilijk geschoold personeel vinden en vroegen daarom om hulp.

Lees meer
Ga naar de inhoud