Nieuws

1 juni 2023

Start Newcomers Summerschool

Header afbeelding

Deel artikel

Op donderdag 1 juni is de Newcomers Summerschool van start gegaan met 14 deelnemers. In deze Summerschool wordt een groep nieuwkomers in Friesland door Xpressy intensief begeleid in hun stappen richting de arbeidsmarkt.

Omrop Fryslân filmt de vorderingen van de deelnemers aan de Summerschool en vult hiermee een documentaireserie van 8 afleveringen in het programma “Fan Binnenut” dat medio 2024 op televisie komt. Door het actief volgen en filmen van deze groep nieuwkomers wordt vanuit een positief beeld aandacht gevraagd voor de mogelijkheden van nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Het doel hiervan is dat meer werkgevers open staan voor het in dienst nemen van deze doelgroep.

Pieter Dijkhuis (Xpressy): “We zijn erg blij dat we na een jaar van voorbereiding nu daadwerkelijk los zijn. In samenwerking met gemeenten hebben we een prachtige groep weten samen te stellen.”

De deelnemers komen uit heel Friesland en er is een mooie mix van man, vrouw, diverse leeftijden en maar liefst acht verschillende nationaliteiten. De bibliotheek van Grou is de uitvalsbasis waar de deelnemers in de komende maanden bij elkaar komen. Hier volgen ze verschillende interactieve workshops en krijgen ze coachingsgesprekken om zo klaargestoomd te worden voor de arbeidsmarkt. 

Deel artikel

Andere berichten

Word jij een buddy?

Bij het buddyproject wordt een kandidaat gekoppeld aan een werkgever. Als werkgever ga je samen met de kandidaat in gesprek om elkaar te leren kennen en om van elkaar te leren.

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Ga naar de inhoud