Nieuws

14 maart 2024

Speeddate Nieuw talent in de zorg

Op woensdag 6 maart waren 35 potentiële deelnemers aan het opleidingstraject ‘Nieuw talent in de zorg’ aanwezig in het UWV-kantoor in Leeuwarden.

Header afbeelding

Deel artikel

Op woensdag 6 maart waren 35 potentiële deelnemers aan het opleidingstraject ‘Nieuw talent in de zorg’ aanwezig in het UWV kantoor in Leeuwarden. Ze waren daar om via speeddates kennis te maken met de aanwezige werkgevers.

De ruim 120 gesprekken waren prettig en goed en er zijn flink wat vervolggesprekken ingepland. In april starten de deelnemers daadwerkelijk met hun stage bij de werkgevers.

Aanwezige werkgevers:

Over het traject Nieuw talent in de zorg

Tijdens het voortraject ‘Nieuw talent in de zorg’ lopen deelnemers stage bij een werkgever en maken ze kennis met het werkveld. Zo willen we ze goed voorbereiden op het werk in de zorg. Na de afronding van het traject ontvangen de deelnemers een mbo-certificaat en kunnen ze van start met het BBL-traject. Uiteindelijk kunnen de deelnemers aan het werk als helpende, verzorgende IG of begeleider.

Deel artikel

Andere berichten

Diploma-uitreiking Logistiek Medewerkers

16 studenten kregen na een jaar lang hard werken en leren hun beloning: een prachtige speech en een officieel diploma.

Lees meer
Pieter Greidanus gestart als trajectbegeleider

Met het aannemen van Pieter willen we onderzoeken hoe groot de impact van trajectbegeleiding is. En hoe we deze ondersteuning het beste kunnen inzetten om de arbeidsmarkt in Fryslân te versterken.

Lees meer
Werkgever
Subsidie voor werkgevers: begeleiding statushouders

Nieuwe subsidieregeling waarmee werkgevers financiële tegemoetkoming kunnen aanvragen voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer.

Lees meer
Ga naar de inhoud