Nieuws

11 maart 2024

Rapportage Het Noorden werkt door – 2023 Q4

Sinds de start in 2022 hebben onze collega’s bij Het Noorden werkt door al bijna 3500 Friese werkzoekenden verder op weg geholpen richting (nieuw) werk.

Header afbeelding

Deel artikel

Het Noorden werkt door is een samenwerking van de arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Friesland in het kader van de herstructurering van de arbeidsmarkt. Mooi werk en geschikt personeel voor iedereen in het noorden. Daar gaat het om bij Het Noorden werkt door, voor werknemers, werkgevers, voor kleine én grote ondernemers. Met advies, ondersteuning en (bij)scholing wordt iedereen geholpen om het juiste werk en personeel te vinden en te houden.

Sinds de start in 2022 hebben onze collega’s bij Het Noorden werkt door al bijna 3500 Friese werkzoekenden verder op weg geholpen richting (nieuw) werk. Onderstaande rapportage geeft een beeld van deze werkzoekenden, hun hulpvraag en de geboden dienstverlening. Wij zijn trots dat onze collega’s al zoveel mensen verder hebben kunnen helpen!

Een aantal cijfers op een rij

Tot 1 januari 2024 hebben 3514 mensen zich gemeld bij het Friese team van Het Noorden werkt door. Hiervan:

De mensen die zich melden, zijn vaak op zoek naar advies over hun loopbaan, naar een netwerk of naar ondersteuning bij het vinden van (ander) werk. Vaak omdat zij vastlopen in hun huidige werk, soms omdat zij hun werk dreigen te verliezen en soms omdat zij niet weten wat bij hen past.

Kwartaalrapportage in detail

Wil je weten hoeveel aanmeldingen er in jouw deelregio of gemeente zijn geweest? En met welke dienstverlening Het Noorden werkt door deze mensen geholpen heeft? In onderstaande rapportages zoomen we in op elke deelregio en elke individuele gemeente:

Wil je meer weten over Het Noorden werkt door?

Deel artikel

Eerdere rapportages van Het Noorden werkt door

Rapportage Het Noorden werkt door- 2023 Q3

Sinds de start in 2022 hebben onze collega’s bij Het Noorden werkt door al ruim 2900 Friese werkzoekenden verder op weg geholpen richting (nieuw) werk.

Lees meer
Rapportage Het Noorden werkt door- 2023 Q2

Het Noorden werkt door is een samenwerking van de arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Friesland in het kader van de herstructurering van de arbeidsmarkt. Mooi werk en geschikt personeel voor iedereen in het noorden.

Lees meer
Rapportage Het Noorden werkt door – 2023 Q1

Het Noorden werkt door is een van de projecten die onder de vlag van Fryslân Werkt draaien. In deze rapportage vind je aantallen en achtergrond van deze dienstverlening terug over de periode van Q1 2022 t/m Q1 2023.

Lees meer
Ga naar de inhoud