Nieuws

21 maart 2023

Marcel Bos – nieuwe programmacoördinator

Header afbeelding

Deel artikel

Sinds 1 februari is Marcel begonnen als programmacoördinator voor Fryslân Werkt. Als coördinator is Marcel verantwoordelijk om het programmabureau van Fryslân Werkt stevig te positioneren als de centrale spil die alle partners bij elkaar brengt, ontwikkelingen volgt, zorgt voor een gezamenlijke strategie en ondersteunt om concrete resultaten te bereiken.

Marcel: “Wat voor mij de uitdaging in deze nieuwe rol is, is het verder brengen van de samenwerking tussen de vele partijen die een bijdrage moeten leveren aan onze arbeidsmarkt. Juist het groeiend aantal, de diversiteit en de soms uiteenlopende belangen leggen een uitdaging op tafel om onze doelstellingen concreet te maken. Omgekeerd ontstaan er door nieuwe partners weer andere inzichten en kansen die de samenwerking weer kracht kunnen geven. Nu staat er een stevige basis in Friesland en kunnen we trots zijn op de samenwerking en resultaten. Maar de opgaven zijn ook niet mals. Werkgevers schreeuwen om collega’s en er staan nog steeds ruim 30.000 mensen zonder werk langs de kant. Met Fryslân Werkt en ons programmabureau werken we samen aan de juiste match; dat moeten we vertellen, dat moeten we doen!”

Deel artikel

Andere berichten

Word jij een buddy?

Bij het buddyproject wordt een kandidaat gekoppeld aan een werkgever. Als werkgever ga je samen met de kandidaat in gesprek om elkaar te leren kennen en om van elkaar te leren.

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Ga naar de inhoud