Nieuws

14 november 2022

Fryslân Werkt en MCL creëren arbeidskansen voor facilitair medewerkers

Header afbeelding

Deel artikel

Vanaf maandag 14 november starten 12 deelnemers met een mbo-leerwerktraject tot facilitair medewerker in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Grote vraag naar medewerkers in de zorg

Er zijn veel nieuwe medewerkers in de zorg nodig. Daarom hebben Fryslân Werkt en het MCL de handen ineengeslagen. Dit opleidingstraject zorgt ervoor dat de deelnemers, die nu nog geen opleiding en ervaring in de zorg hebben, dankzij dit scholingstraject en de daarbij opgedane ervaring snel inzetbaar zijn.

Samen met ROC Friese Poort en het Friesland College is een opleiding van één jaar ontwikkeld

In totaal duurt de mbo-opleiding één jaar. In dat jaar werken de deelnemers elke week 24 uur in het MCL en volgen ze één dag theorielessen. De MCL Academie heeft hiervoor samen met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs en het Friesland College een lespakket ontwikkeld. Werkzoekenden met een uitkering zijn door Fryslân Werkt benaderd om deel te nemen aan het mbo-leerwerktraject. Voordat de deelnemers beginnen aan de mbo-opleiding hebben ze eerst kennis gemaakt met het MCL en met de inhoud van de opleiding.

Opleiding met baangarantie

Wanneer de deelnemers hun opleiding met succes afgerond hebben en geschikt bevonden zijn door het MCL, krijgen zij een contract aangeboden. Tijdens de eerste vier maanden van het BBL-traject behouden zij bovendien hun uitkering. Het initiatief geeft de deelnemers een nieuwe kans op de arbeidsmarkt en speelt tegelijkertijd in op de groeiende behoefte aan vakkrachten.

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
Werkvoucher is ook in 2023 beschikbaar

Ook in 2023 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen twv €2000 wanneer zij een medewerker in dienst nemen die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Deze werknemer gaat in ieder geval 6 maanden lang minimaal 24 uur per week aan het werk en de werkgever heeft de bedoeling om de arbeidsovereenkomst bij goed functioneren te verlengen.

Lees meer
Ga naar de inhoud