Nieuws

2 december 2022

De Bus op Oost

Header afbeelding

Deel artikel

“Het begon een jaar geleden”, zegt Annette Jensma-Bliek. “Ik riep (een beetje uit frustratie): geef mij een bus en ik ga in een wijk staan waar veel mensen hulp nodig hebben. Kijken hoe ik die mensen met een klein beetje hulp verder op weg kan helpen.”

Met dit idee heb ik Jan Feenstra benaderd. Jan zocht een manier om op een toegankelijke manier met mensen te praten die perspectief nodig hebben. Om te horen wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden in Leeuwarden Oost.

En nu een jaar verder is “De Bus op Oost” actief

Wekelijks staan we als pilot in de wijk Bilgaard. We stellen de mensen maar twee vragen; “Hoe gaat het met je en waar kunnen we je mee helpen?”

De bewoners in Oost weten ons te vinden. We hebben al ruim 100 flyers uitgedeeld en bijna evenveel mensen gesproken. Eerlijk, we hebben de hulpvraag onderschat! Mooie en verdrietige verhalen hebben we gehoord.

Er zijn zelfs al een aantal concrete acties uitgevoerd:

De verhalen gaan onder je huid zitten

Maar hoe mooi is het dat je mensen weer een eindje op weg kunt helpen. We zijn nu al stiekem een beetje trots op wat we al hebben neergezet en vol vertrouwen staan we elke woensdag van 11.00 tot 14.00 uur in Bilgaard. “Hoe gaat het met je en waar kan ik je mee helpen?”

Meer informatie?

Annette Bliek
annette.bliek@caparis.nl

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
Werkvoucher is ook in 2023 beschikbaar

Ook in 2023 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen twv €2000 wanneer zij een medewerker in dienst nemen die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Deze werknemer gaat in ieder geval 6 maanden lang minimaal 24 uur per week aan het werk en de werkgever heeft de bedoeling om de arbeidsovereenkomst bij goed functioneren te verlengen.

Lees meer
Ga naar de inhoud