Nieuws

19 mei 2022

Barometer Transport en logistiek

Header afbeelding

Deel artikel

UWV publiceerde in maart 2022 een barometer met daarin de laatste ontwikkelingen in transport en logistiek. In de barometer staan bijvoorbeeld WW-cijfers, de ontwikkeling van het aantal vacatures en de verwachtingen van de ondernemers in de sector.

Tijdens de coronacrisis lieten de deelsectoren binnen de sector transport en logistiek een verschillend beeld zien. Ook bij het herstel is dit het geval. In het personenvervoer (OV, taxi’s en touringcars) en de luchtvaart kromp in 2020 het aantal werknemersbanen. In 2021 bleef het aantal banen in deze deelsectoren verder dalen. Bij het goederenvervoer en logistieke diensten steeg het aantal banen in 2021 juist. Naar verhouding was de toename van het aantal banen het sterkst bij de oproepcontracten, gevolgd door de tijdelijke contracten.

In Friesland nam in de sector transport en logistiek nam het aantal WW-uitkeringen verder af naar 249 eind april 2022. In het afgelopen jaar halveerde het aantal WW-uitkeringen in deze sector bijna. Het aantal transport & logistieke vacatures in Friesland steeg fors naar 950 eind 2021. Tegenover een groeiend aantal vacatures staan steeds minder beschikbare werkzoekenden. Hierdoor zijn er veel kansen op werk. Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Openstaande vacatures transport en logistieke beroepen

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?

Deel artikel

Andere berichten

De week van de kennismaking

Doe jij mee aan de Week van de Kennismaking? Altijd al eens willen weten hoe het is om op een vrachtwagen te rijden, beveiliger te zijn of misschien droom je van een baan in de techniek?

Lees meer
Documentaire SummerSchool Plus! Omrop Fryslân

Trendstudies van gerenommeerde partijen als UWV en Sociaal Planbureau zijn het erover eens: nieuwkomers zijn hard nodig om het arbeidspotentieel op peil te houden. En toch hebben veel werkgevers ‘koudwatervrees’ bij het aannemen van nieuwkomers.

Lees meer
Werkvoucher is ook in 2023 beschikbaar

Ook in 2023 kunnen werkgevers een vergoeding krijgen twv €2000 wanneer zij een medewerker in dienst nemen die een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet. Deze werknemer gaat in ieder geval 6 maanden lang minimaal 24 uur per week aan het werk en de werkgever heeft de bedoeling om de arbeidsovereenkomst bij goed functioneren te verlengen.

Lees meer
Ga naar de inhoud