14 april 2025
Vacature: Verbinder regionale aanpak jongeren
Gezocht: een verbindende kracht met een scherp oog voor samenwerking én jongeren
14 april 2025
Gezocht: een verbindende kracht met een scherp oog voor samenwerking én jongeren
Bij Fryslân Werkt zoeken we een energieke verbinder met een hart voor jongeren. Als verbinder regionale aanpak jongeren in de arbeidsmarktregio Fryslân zet jij je, samen met de netwerkpartners, in op de regionale ondersteuning voor jongeren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken in hun reis van school naar duurzaam werk. In deze functie bouw je bruggen tussen netwerkpartners, voer je regie op de ontwikkeling van een regionale aanpak en inspireer je partners tot actie en eigenaarschap. Samen zorgen we ervoor dat er geen jongeren meer uit beeld raken of tussen wal en schip vallen!
In Nederland zijn 35 arbeidsmarktregio’s waar gemeenten, UWV en ook werkgeversorganisaties, sociale ontwikkelbedrijven, vakbonden en het onderwijs samen werken aan dienstverlening die gericht is op werkgevers, werkzoekenden en werkenden. In de arbeidsmarktregio Fryslân werken we als netwerkpartners onder de naam Fryslân Werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin elk talent telt. Met als doel duurzame arbeidsloopbanen voor onze inwoners én voldoende gekwalificeerd personeel voor onze werkgevers.
De komende periode staan we als netwerkorganisatie aan de lat om de kabinetsplannen rondom de hervorming van de arbeidsmarkt-infrastructuur te integreren in onze Friese aanpak. Concreet betekent dit dat we vanuit een Meerjarenagenda gaan werken aan gezamenlijke speerpunten en doelen. Én dat we met elkaar één gezamenlijk loket inrichten voor inwoners en werkgevers: het Werkcentrum Fryslân.
Als verbinder op de regionale aanpak jongeren ben jij onderdeel van het programmabureau. Het programmabureau faciliteert de netwerkorganisatie Fryslân Werkt bij de regionale samenwerking.
In de Meerjarenagenda van Fryslân Werkt staat als speerpunt opgenomen dat de netwerkpartners in de arbeidsmarktregio met elkaar de kwetsbare jongeren in Fryslân extra regionale ondersteuning willen bieden. Samen met de regisseur faciliteer je het komende jaar het proces om dit speerpunt verder te concretiseren. Op welke wijze gaan de netwerkpartners dit met elkaar vormgeven? De concrete afspraken en maatregelen die hieruit volgen, moeten een plek krijgen in het regionaal programma jongeren wat onderdeel uitmaakt van de Wet van school naar duurzaam werk.
Vanaf 2026 treedt de Wet van school naar duurzaam werk in werking. Het doel van dit wetsvoorstel is om kwetsbare jongeren en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de juiste begeleiding en ondersteuning te geven richting economische zelfstandigheid. De arbeidsmarktregio krijgt in deze nieuwe wet een aantal taken, namelijk:
In jouw rol ben jij ervoor verantwoordelijk dat vanuit de arbeidsmarktregio deze taken vanaf 2026 op de juiste wijze worden ingevuld. Je verbindt de governancestructuur van de arbeidsmarktregio en de governancestructuur van het regionaal programma jongeren (samenwerking doorstroompuntregio’s en arbeidsmarktregio). En je draagt bij aan de totstandkoming van de goede inhoudelijke opgaven van het regionaal programma jongeren.
Wij zoeken een stevige, enthousiaste persoonlijkheid die een uitdaging niet uit de weg gaat. Sterker nog, dat is waar jij je energie uit haalt. Je bent een strategische denker met een sterk verbindend vermogen en hebt affiniteit met de doelgroep jongeren, daarbij ben je sociaal bevlogen. Je hebt aantoonbare ervaring met werken aan complexe processen in een dynamische omgeving en weet hierbij goed te schakelen tussen verschillende partijen en belangen.
En verder:
Een inspirerende en afwisselende werkomgeving, enthousiaste collega’s en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we je een tijdelijk contract voor een jaar (28-32 uur).
Je salaris is afhankelijk van de ervaring en opleiding die je meebrengt en bedraagt maximaal € 6.072,- (functieschaal 11, Salaristabel 1-10-2024) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
Wil jij impact maken in Fryslân en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan door jouw motivatie en recent cv te mailen.
De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 april. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagochtend 29 april.
Heb je vragen over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Tamara Huizinga, Teamleider, telefoonnummer 06-31908638 of Marcel Bos, Programma coördinator, telefoonnummer 06-53154289.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Annemarie van der Weerd, Corporate Recruiter via 06-43365567 (ook Whatsapp).
Gemeente Leeuwarden wil een inclusieve organisatie zijn en staat open voor kandidaten onafhankelijk van herkomst, religie, leeftijd, beperking, seksuele oriëntatie of gender. Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.