Nieuws

12 oktober 2023

Terugblik Meet & Greet Grutsk

Donderdag 5 oktober organiseerden we samen met Onbeperkt aan de Slag alweer de derde Friese editie van de Meet & Greet.

Header afbeelding

Deel artikel

Donderdag 5 oktober organiseerden we samen met Onbeperkt aan de Slag alweer de derde Friese editie van de Meet & Greet. Leerlingen van het VSO-PrO en werkzoekenden met een arbeidsbeperking (WIA/Wajong-uitkering) konden hier kennismaken met zo’n 50 Friese werkgevers.

Iets betekenen voor inwoners

In de ochtend kwamen er 150(!) leerlingen van VSO-PrO-scholen vanuit de hele provincie om kennis te maken met werkgevers en in gesprek te gaan naar de mogelijkheden in de toekomst op werkgebied. Bij de stand van de gemeente Leeuwarden stonden Steven Jaasma en Karin Vink, beiden van afdeling P&O, de jongeren te woord. “Mooi dat wij hier jongeren konden vertellen over de gemeente Leeuwarden. Je merkt wel dat ze bijna geen idee hebben wat wij binnen onze organisatie doen” zegt Steven. Zijn collega Karin vult aan: “Je laat ze daarmee zien welke mogelijkheden er zijn om iets te betekenen voor de inwoners van onze gemeente.”

Gevoel van meedoen

Als voorzitter van Fryslân Werkt opende wethouder Abel Reitsma het middagprogramma voor de volwassen werkzoekenden. “Werk is ontzettend belangrijk om mensen het gevoel te geven ergens bij te horen. Dat je ertoe doet. Dat hoor ik hier veel van de mensen die graag aan de slag willen.”  Hij sprak iemand die voor negen uren werkt naast zijn Wajong-uitkering. “Hij loopt hier rond in de hoop ergens anders meer uren te kunnen werken. Door zijn huidige uren weet hij dat hij meer aankan. Zo mooi om te zien dat iemand in zijn of haar kracht is gaan geloven.”

Groot succes

Abel vindt het mooi om te zien dat nu zoveel werkgevers staan op de arbeidsmarkt van Meet & Greet Grutsk. “Dat werkgevers willen investeren in deze doelgroep vind ik geweldig. Heb je mensen nodig dan moet je kijken naar iedereen. Door hier te zijn als werkgever laat je zien niet in beperkingen te denken maar in mogelijkheden.”

Deel artikel

De laatste ontwikkelingen

Voortgang banenafspraak arbeidsmarktregio Friesland – Q1 2023

Lees hier de laatste cijfers en ontwikkelingen in Friesland als het gaat om de Banenafspraak.

Lees meer
Rapportage Het Noorden werkt door- 2023 Q2

Het Noorden werkt door is een samenwerking van de arbeidsmarktregio’s Groningen, Drenthe en Friesland in het kader van de herstructurering van de arbeidsmarkt. Mooi werk en geschikt personeel voor iedereen in het noorden.

Lees meer
Speeddate Nieuw talent in de zorg

Op woensdag 20 september verzamelden zich ruim 30 potentiële deelnemers aan het opleidingstraject Nieuw talent in de zorg in het UWV kantoor in Leeuwarden.

Lees meer
Ga naar de inhoud