Nieuws

2 februari 2024

De bedoeling van de wet als uitgangspunt

De gemeente Leeuwarden ziet het invullen van de begrippen menselijke maat en maatwerk binnen de Participatiewet als cultuuropgave en groeimodel. Bij Team Inkomen is die cultuur al goed zichtbaar.

Header afbeelding

Deel artikel

De menselijke maat vinden en behouden binnen de uitvoering van de participatiewet. Hoe doe je dat? De VNG interviewde begin januari drie medewerkers van Inkomen & Zorg van gemeente Leeuwarden over dit onderwerp. Als voorbeeld hoe dit toegepast kan worden. Want Leeuwarden blijkt het best goed te doen in vergelijking met andere gemeenten. Hoe zit dat?

Dartie Busser, Jan Hendrik Buitendijk en Linda Jilderts komen in het artikel van de VNG aan het woord. Zij vertellen onder andere: “Voor onze consulenten is niet de letter, maar de bedoeling van de wet het uitgangspunt.” Maatwerk speelt een belangrijke rol bij Dartie, Jan Hendrik, Linda en ook de rest van hun afdeling. “Dat begint al bij het sollicitatiegesprek. We vertellen de potentiële stagiair of collega dat menselijke maat en maatwerk bij onze gemeente hoog in het vaandel staan. We laten merken dat we zoeken naar mensen die zich hierin kunnen vinden.”

Wil je hier meer over weten?

Ga naar de inhoud