Nieuws

12 september 2024

Tekort aan doktersassistenten te lijf met BBL-traject

In twee jaar tijd worden de studenten opgeleid tot volwaardig gediplomeerde doktersassistenten.

Header afbeelding

Deel artikel

Als er nu niets gebeurt, zitten we straks op veel plekken zonder doktersassistenten. En dat wil uiteindelijk niemand, ook omdat veel huisartsen nu al een hoge werkdruk ervaren. Daarom hebben we samen met Dokterszorg Friesland, UWV en Firda een BBL-traject (leerwerktraject) ontwikkeld voor zij-instromers die graag doktersassistent willen worden binnen de huisartsenzorg in Friesland.

π‚πšπ«π«π’Γ¨π«πžπ¬π°π’π­πœπ‘

Vandaag, 12 september, start een groep van 24 enthousiaste studenten die een carrièreswitch willen maken aan het BBL-traject. Vanuit FryslÒn Werkt doen 9 studenten mee. Alle studenten starten met theorielessen bij Firda in Leeuwarden. Het aantal lessen verschilt per student; het hangt af van de hoeveelheid ervaring in de zorg. Hierna draaien ze volledig mee in een huisartsenpraktijk. In twee jaar tijd worden de studenten opgeleid tot volwaardig gediplomeerde doktersassistenten.

π•π¨π¨π«ππžπ₯𝐞𝐧

Deze opleiding maakt het voor iedereen zonder ervaring binnen de (huisartsen)zorg makkelijker om de overstap te maken naar het vak van doktersassistent. Voor de huisarts zijn er ook veel voordelen: allereerst krijgen zij een zeer gemotiveerde en enthousiaste BBL-er in hun praktijk. En bevalt het van beide kanten? Dan heeft de huisarts er een goede doktersassistent bij in de praktijk! Dokterszorg Friesland ondersteunt de huisarts – praktisch en financieel – zodat hij of zij zich helemaal kan richten op het opleiden van de doktersassistent. Omdat het lastig is om vacatures te vervullen, is dit een mooie manier om kwalitatief goede medewerkers binnen te halen.

𝐑𝐨π₯ 𝐅𝐫𝐲𝐬π₯Ò𝐧 π–πžπ«π€π­

We merken dat er onder werkzoekenden die zich bij een van onze partners melden (met name UWV en gemeenten) veel belangstelling is om opgeleid te worden tot doktersassistent. Zeker kandidaten die eerder in de zorg gewerkt hebben of die in hun eerdere werk andere kwaliteiten hebben opgedaan die van grote meerwaarde zijn in het beroep van doktersassistent.

En daarom werken we graag mee aan dit BBL-traject! We zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van het opleidingstraject, we financieren de opleiding voor ‘onze’ 9 kandidaten, we speelden een rol bij hun werving en selectie, we begeleiden ze tijdens de opleiding en we zorgen voor 1 aanspreekpunt voor de betrokken huisartsen.

Wil je meer informatie?

Ga naar de inhoud