Takomst yn Tûke Technyk

Leer tijdens de cursus Takomst yn Tûke Technyk in 8 weken de theorie en praktijk die nodig zijn voor het werk in de techniek. Deze cursus wordt aanboden door vijf gerenommeerde Friese installatiebedrijven.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: nog niet bekend

Aantal deelnemers: 8

Succesvol afgerond: certificaat

Locatie: De Westereen (Firda)

Op zoek naar een baan in de techniek? De cursus Takomst yn Tûke Technyk bied je een mooie kans om aan de slag te gaan in de techniek. Tijdens de cursus word je opgeleid voor elektrotechniek of natte installatie. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Naast de praktijk en theorie op school, ga je ook aan het werk voor een van de vijf gerenommeerde techniekbedrijven. Je werkt hierbij aan grote projecten en komt dus niet bij particulieren over de vloer.

Voor wie is deze opleiding? 

Deze cursus is erg geschikt als de volgende voorwaarden bij jou van toepassing zijn: 

Het opleidingstraject 

De cursus Takomst yn Tûke Technyk duurt in totaal 8 weken. Door de minimaal aantal plaatsen wordt via een intake bepaald of je wordt geselecteerd.  

Elke maandag tot en met woensdag volg je theorie- en praktijklessen in De Westereen. Deze lessen worden verzorgd door de Friese Poort. De andere twee dagen werk je bij een van de aangesloten bedrijven. Tot deze Friese gerenommeerde techniekbedrijven behoren: Van der Weerd Installatietechniek, Pranger-Rosier Installaties, ITBB, Lodema Elektrotechniek, Koninklijke Damstra Installatietechniek en Wij Techniek. Jouw opleiding wordt dan ook door deze bedrijven gefinancierd. 

Tijdens de opleiding kan je specifiek opgeleid worden voor elektrotechniek (E) of natte installatie (W). Een combinatie hiervan is ook mogelijk. 

Certificaat én een baanaanbod 

Na het succesvol behalen van de cursus ontvang je drie verschillende certificaten: 

  1. VCA (De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) 
  2. Veiligwerken op hoogte 
  3. Basisbeginsel E en W 

Met de behaalde certificaten kun je direct aan de slag bij een van de vijf meewerkende bedrijven van deze cursus. Dit kan met een BBL-traject, waarin je kunt werken en leren met een salaris. Wanneer je al passende werkervaring hebt, kun je ook met een fulltimebaan van start, zonder leertraject. 

Wil jij zelf aan de slag in de techniek?

Vragen over deze cursus?

Callista de Vrij
callista.devrij@uwv.nl

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud