Broodbakker – de basis

Volg de opleiding Broodbakker – de basis en leer waar een brood uit bestaat en hoe je dit zelf maakt. In een periode van tien weken leer je de basis van het broodbakken en volg je een stage in Friesland. Na succesvolle afronding kan je gelijk van start in het werkveld.

Header afbeelding

Algemene informatie

Startdatum opleiding: in overleg. Je kunt (bijna) meteen instromen.

Aantal deelnemers: 1

Succesvol afgerond: certificaat

Locatie: Firda Leeuwarden

Tijdens de opleiding leer je de basis van het broodbakken. Je leert waaruit een brood bestaat, hoe je het maakt en op welke aspecten je een brood moet beoordelen. Alle basisproducten zoals klein- en grootbrood komen aan de orde, maar bijvoorbeeld ook gevulde en ongevulde broden. Daarnaast ga je aan de slag met luxe gerezen degen, zoals croissants en focaccia’s.

Voor wie is deze opleiding? 

Deze opleiding is erg geschikt als je graag aan de slag wilt gaan met voeding in je werk.

Het opleidingstraject 

Op de bakkerijafdeling van Firda in Leeuwarden volg je een korte opleiding van tien weken. In deze periode ga je aan de slag met de basis van het broodbakken. De lessen volg je in het praktijklokaal van de bakkerijafdeling.

Naast de theorie- en praktijklessen volg je ook een stage. Er wordt voor jou een passende stageplek gezocht. Deze stageplekken zijn verspreid over heel Friesland.

Certificaat én een baanaanbod 

Na het succesvol behalen van de opleiding ontvang je het certificaat ‘Basiscursus gistdegen’. De opleiding is gekoppeld aan een stageplek, met de mogelijkheid tot een betaalde baan. Na de opleiding kun je daardoor gelijk van start.

Vragen over de opleiding?

De laatste ontwikkelingen

Frisian Motors

Sociaal ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Soms is het al genoeg om iemand een kans te gunnen om in jouw bedrijf te komen proefdraaien.

Lees meer
Cnossen Infra

Controller Idserd Hibma van Cnossen Infra te Sneek onderstreept met enthousiasme het belang van zijn onderneming voor de Friese waterbouw.

Lees meer
DRS Installatie

Na een kwart eeuw werkzaam te zijn geweest bij UWV vond Wietse Reitsma tijd voor wat anders.

Lees meer

Blijf altijd op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ga naar de inhoud